Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Američanka odnosila děti místo své nemocné dcery: Porodila vlastní vnoučata

Ashley je své matce nesmírně vděčná.
Ashley je své matce nesmírně vděčná.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ehr - 
17. srpna 2013
07:00

Američance Ashley Larkin (28) lékaři řekli, že nikdy nebude moci mít děti, protože těhotenství je u ní kvůli těžké plicní hypertenzi (vysoký tlak krve v plicnici) smrtelně nebezpečné. Její matka Susie Kozisek (53) se ale nehodlala smířit s tím, že by neměla vnoučata, rozhodla se pomoci, a dceřiny tři děti odnosila sama.

Ashley a její manžel Jay chtěli děti adoptovat, Susie se jim nabídla, že se stane náhradní matkou. Sama měla tři děti a věděla, do čeho jde. „Dceřina diagnóza nám zlomila srdce. Pak jsem slyšela o někom, kdo odnosil dítě své dceři a řekla jsem si, že by to mohlo fungovat,“ prozradila Susie. V roce 2010 podstoupila první umělé oplodnění a poté porodila první dceru Harper.

Jen díky výjimce

Larkinovi poté chtěli další děti, náhradními matkami se ale ve Spojených státech mohou stát jen ženy do 50 let. Susie ale dostala výjimku a 15. července se jí narodila dvojčata Hallee a Hadlee. „Hodně lidí to šokovalo, zvlášť kvůli mému věku, ostatní nás podporovali. Můj manžel to říká i úplně cizím lidem, jen aby viděl jejich reakci,“ směje se Susie. „Matky, které odnosí dceři dítě, vidíme jen výjimečně. Většinou jsou to sestry nebo švagrové,“ říká doktorka Jani Jensen.

majojo ( 17. srpna 2013 10:41 )

Trošku logiky do toho cituplného slintání: Tak babička nepřenesla přes srdce, že by neměla mít vlastní vnoučata. Přitom měla tři děti - kde se flákaly ty dvě další? No ale děti přeju každému, kdo o ně stojí.

Zobrazit celou diskusi