Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Číně blázní z horka: Rodiče oblékají děti do melounů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, lm - 
11. srpna 2013
13:21

Originální ochranu před horkem vymysleli rodiče pro své děti v Číně. Zhotovují jim oblečky z melounové kůry. Fotografie melounových dětí se ihned staly hitem na čínském internetu.

Podle tiskové agentury Nová Čína vznikla tato netradiční móda v červenci v městě Wen-čou, když jistá rodina vyvěsila na webové stránky snímky malého dítěte v oblečení z melounové kůry. Fotografie inspirovala další a brzy se rodiče začali v návrzích melounových modelů předhánět.

Na internetu se tak prý už objevilo melounové brnění či bikiny. Reportáž o této posedlosti se dokonce objevila i ve zpravodajském pořadu čínské státní televize.

Zdravotní odborníci ale upozorňují, že nosit oblečení z melounové kůry na sobě delší dobu není vhodné. Ačkoli má podle dermatologů na meloun alergii jen málo lidí, citlivou pokožku dětí může podráždit. Vlhká kůra je také živnou půdou pro bakterie a může způsobit infekce, varují lékaři.

santini ( 11. srpna 2013 14:34 )

Pár lidí si dělá prču a tady je z toho zase haló.Dokonce rádoby vyjádření doktorů.Už je mi z těch pisálků na pořádné vrhnutí

Zobrazit celou diskusi