Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přestavba magistrály: Tramvaje po Václaváku nepojedou, vydají se »Šervůdem«

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ska - 
10. srpna 2013
16:31

Už dlouhá léta rozděluje Pražany spor o návrat tramvají na Václavské náměstí. A zdá se, že je konečně jasno. Tramvaje přes náměstí nepojedou! Nová trasa povede přes magistrálu.

Zatímco magistrát návrat tramvají podporoval, Praha 1 byla proti. Nyní konečně našly společnou řeč. „Dohodly jsme se, že by se tramvaje z I. P. Pavlova vydaly směr Muzeum, a pak odbočily k budově Národního muzea a Washingtonovou ulicí dále až k Hlavnímu nádraží,“ popisuje starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Tato změna podle něj souvisí s celkovým zklidněním Václavského náměstí a přebudováním magistrály. Zatímco nyní se silnice u Hlavního nádraží dělí a vede dvěma směry nad a pod Národním muzeem, v budoucnu by měly obě vést po Legerově ulici. Rozdělovat by se pak měly až nad Čelakovského sady.

Z prostoru pod Muzeem by tak zmizela frekventovaná komunikace. Záměr musí ještě schválit rada a zastupitelstvo. Pokud by nenastaly komplikace hladce, přestavba magistrály my mohla začít v roce 2015.

jarypadlo ( 11. srpna 2013 02:13 )

Já myslím že by bylo správné posunout Muzeum asi o 50m do Václaváku,potom se Sv.Václav posune na prostředek a bude potřeba tramvaj zapustit pod zem-aby nepřekážela ve směru do Jindřišská-Vodičkova,taky dost potřebná trať od Národní na Příkopy-nám.Republiky by měla jít pod zem,možná by se měly stavět linky rychlodráhy sever-jih,východ-západ a hodně dalšího.HLAVNĚ ZA EVROPSKÉ PRACHY A S VELKOU PROVIZÍ PRO ÚŘEDNÍKY,ŘEDITELE,dePRIMÁTORY,LOBBISTY,KAMARÁDY,PŘÁTELE,MILENKY,SEXKRETÁŘKY....Možná by se hodilo i přesunout Staré Město a Kampu ze zátopové oblasti.

Lucio1 ( 10. srpna 2013 20:07 )

Můžeme přejít na Brno., přeložení vlakového nádraží..

Lucio1 ( 10. srpna 2013 20:06 )

Že to je nesmysl.,to bylo vcelku jasné od začátku., tak jako další "nápady" jako magistrála pod zemí, nějak si někdo nevšiml, že tam jsou tunely jak vlakové tak metra, o tom, že tahle země nemá ani na opravy chodníků ani nemluvě, další nesmysl olympiáda v Praze, vcelku si pamatujeme jak se stavěla hala pro ms v hokeji.., další blbost vlakový tunel na Beroun,nevím kdo ty kraviny vymýšlí, ani kdo je za to platí..

zemeck ( 10. srpna 2013 19:34 )

arano z vesnice, co je na tom, co pises, vtipneho ? nac ty smajliky ?

majojo ( 10. srpna 2013 18:15 )

Bože, kterej nezamysl zas tohle vymyslel? Ona má Praha málo dopravních problémů?

Zobrazit celou diskusi