Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Makléř chtěl zabít manželku a pak i sebe: Táta zastřelil maminku, křičela dcera (16)

Realitní makléř chtěl po hádce zabít manželku a pak i sebe, oba naštěstí přežili. (Ilustrační foto)
Realitní makléř chtěl po hádce zabít manželku a pak i sebe, oba naštěstí přežili. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Ivana Žáková - 
7. srpna 2013
23:41

K děsivé rodinné tragédii došlo ve středu večer v nově postavené vilce v Ostravě-Pustkovci. Realitní makléř Kamil L. (38) tam postřelil do hlavy svoji manželku Šárku a pak obrátil zbraň proti sobě. Hádce a střelbě byla přítomna jejich dcera (16), která přivolala pomoc a utrpěla psychické trauma.

Zastřelil maminku

„Pomozte mi, prosím, táta zastřelil maminku,“ křičela ve tmě na ulici mladá dívka. Sousedé našli u vchodu do domu postřelenou ženu, které poskytli první pomoc. Její manžel ležel v tratolišti krve uvnitř domu. Podle zdroje Blesku vystřelil v hádce legálně drženou zbraní po ženě a pak zbraň přiložil pod bradu a vystřelil.

Na místě jsou severomoravští kriminalisté. „Skutečně mohu potvrdit, že byli střelnou zbraní zranění dva lidé. Kriminalisté na případu intenzívně pracují a zjišťují veškeré skutečnosti, které souvisejí se střelným poraněním,“ potvrdila Blesku v nočních hodinách severomoravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Bojuje o život

„Do Fakultní nemocnice v Ostravě jsme převezli dva pacienty zraněné střelnou zbraní,“ sdělil i mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl. Jak se Blesku podařilo zjistit, žena měla obrovské štěstí, kulka jí nezasáhla mozek. Její manžel ale leží v kritickém stavu na ARO.

Kriminalisté ohradili v Pustkovci luxusní vilu za více než deset milionů korun a celou noc budou zajišťovat stopy a prošetřovat, proč chtěl muž zastřelit manželku a poté spáchat sebevraždu.