Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec Rozárky: Chci se o ni postarat, k adopci ji nedám!

Autor: ljš - 
1. srpna 2013
20:21

Opustil ji, ale chce se napravit. Otec andílka z Václaváku dostal od soudkyně šanci ukázat, že dokáže být dobrým otcem, a do vazby poslán nebyl. Dnes tak mohl svou dceru navštívit v kojeneckém ústavu.

"Svou dceru k adopci nedám, polepším se. Mám práci, budu pracovat jako kopáč a bydlení už je taky na cestě," řekl pro televizi Nova před kojeneckým ústavem. Přiznal také, že Rozárku nedal bezdomovcům on, ale muž, kterému věřil.

Může přitom děkovat vstřícnosti soudkyně, která ho neposlala do vazby, přestože by se jí vzhledem k jeho kriminální minulosti nemohl nikdo divit. Rozárku tak může nyní v kojeneckém ústavu navštěvovat, jak se mu zlíbí. Domů si ji však zatím odvést nemůže a bude muset počkat na rozhodnutí soudu. Malý andílek je ale v ústavu prý velmi spokojený a užívá si pozornosti sestřiček a hrátek s ostatními dětmi.

Rozárčin dědeček, který se o ztracenou holčičku v neděli přihlásil, už dříve řekl, že by si nepřál, aby jeho vnučku vychovával její otec. Dnes se s ním však setkal a již tak radikální nebyl. "Nezbývá jen doufat, že dodrží svoje slova, která tady řekl a polepší se," řekl reportérovi.

123_ja ( 2. srpna 2013 10:19 )

jj, tiez mi tato moznost napadla a asi je napravdepodobnejsia, bohuzial tipujem, ze ked mamicku pustia z lochu, mala si ju ani nebude pamatat

evita5555 ( 2. srpna 2013 10:17 )

Ale je aj pravda, že tento vydžubaný kapitalizmus robí aj zo slušných ľudí trosky. Keď niekto roky bojuje o prácu a neúspešne, žije z almužny v istom momente to vzdá a všetko sa mu zosype. Nech štát - obce stavajú nájomné byty, nech dá ľuďom prácu, takýchto detí bude minimum.

evita5555 ( 2. srpna 2013 10:12 )

Moja vnučka by spustila taký bengál, keby chvíľu nevidela svoju mamu, otca, alebo mňa, lebo nie je zvyknutá, aby ju vychovávali neznámi ľudia.

evita5555 ( 2. srpna 2013 10:09 )

Tá malá je veselá a usmievavá a ide ku každému, lebo bola zrejme od marodenia neustále u niekoho iného, takže jej to vôbec neprekáža, je na to zvyknutá. keby bolo dieťa zvyknuté len na malý okruh ľudí - rodičov a úzky okruh príbuzných, vtedy by mala obavy z cudzích ľudí, bola by vydesená z cudzích a neprítomnosti matky. Táto milá dievčinka asi ani netuší, čo to mama je.

evita5555 ( 2. srpna 2013 10:04 )

To angličania majú iný systém, najskôr dajú dieťa do bezpečia a potom rozhodujú, či to tak zostane alebo nie. Často sa to zdá nespravodlivé a niekedy aj je, ale deti sú počas všetkých ťahaníc v bezpečí.

Zobrazit celou diskusi