Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Deníky mučených sexuálních otrokyň: Denně nás Castro bil a znásilňoval!

Autor: shp, ČTK - 
1. srpna 2013
22:22

Deset let je věznil, bil, mučil a znásilňoval. Sexuální otrokyně Michelle Knight (32), Amanda Berry (27) a Gina DeJesus (23) si o pekla na zemi vedly po celou dobu deníky. V nich popsaly neskutečné hrůzy, které prožily i touho po svobodě. Dnes by měl být jejich mučitel Ariel Castro (53) odsouzen na doživotí.

Castro minulý týden přiznal vinu výměnou za dohodu, že nedostane trest smrti. Ženy podle prokurátorů udělaly vše lidsky možné, aby zůstaly normální, a dokázaly si vést zápisky o prožitých dnech v zajetí. „Zápisy hovoří o násilnickém sexuálním chování, o zamykání v temné místnosti, o poutání řetězy ke zdi, předtuchách dalšího znásilnění, snech o útěku a shledání se svými rodinami,“ konstatovali prokurátoři.

Nelidské zacházení

Castro podle dokumentů své oběti kromě znásilňování čas od času poutal řetězy nebo provazy, držel je odděleně, nechával je hladovět a bil je. Jedna z nich před šesti lety porodila dceru, další mnohokrát nuceně potratila. V souvislosti s potraty, které přivodil těhotné oběti bitím a hladověním, se Castro přiznal i k vraždě s přitěžujícími okolnostmi.

Zachovaly si mravní sílu, odvahu a laskavost

Podle psychiatrického posudku, připojeného k obžalobě, si ženy přes všechno utrpení dokázaly zachovat "mravní sílu, odvahu a laskavost". Případ začal v srpnu 2002, kdy Castro unesl první oběť, pak následovaly další dvě ženy; tehdy jim bylo 14, 16 a 20 let. Odhalen byl až začátkem letošního května, kdy se jedné z unesených žen podařilo z Castrova domu utéct a zburcovat policii.

1000 let vězení

Po zatčení a několika měsících vyjednávání Catro přistoupil na dohodu o přiznání viny, podle které má být odsouzen k doživotí bez možnosti předčasného propuštění na svobodu a navíc k dalším 1000 letům vězení. Castro se přiznáním viny k 937 bodům obžaloby vyhnul hrozícímu trestu smrti.

sugarbitter ( 8. září 2014 21:47 )

Tihle vadní jedinci by měli pracovat do konce života v nějakém lomu, ap. Měli by dostat možnost přemýšlet o sobě a o životě, třeba by na něco přišli. Poprava je konec, nic, protože bere možnsot jakékoli změny. Nemlůže se změnit to, co se stalo, ale těžká práce a strádání může přimět k přemýšlení.

Xeen ( 2. srpna 2013 09:19 )

Neznám dopodrobna právní řád USA, ale když dostane místo doživotí 1000 let vezení, fakt si ho tam nechají celých 1000 let, nebo až umře tak ho můžou pohřbít dřív? Ono by to mohlo být pro spoluvězně na stejné cele motivační, kdyby tam fakt zůstal těch 1000 let s nimi.

zlymikes ( 2. srpna 2013 05:59 )

to je možné jen v demokracii typu USA.Ale také to k nám dojde!

elis_s ( 1. srpna 2013 23:19 )

Tyhle lidi si zaslouží všechno co dělali oni. Doživotně týrat a znásilňovat do ***e.

Zobrazit celou diskusi