Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nagyová přijde o práci i odstupné?! S Nečasem si užívá neplacené volno

Autor: simao, ČTK - 
24. července 2013
09:16

Podle Petra Nečase dřela Nagyová i po nocích jako kůň. Expremiér tím vysvětloval, proč měla Nagyová mnohdy statisícové odměny... Jenže po propuknutí rozsáhlé kauzy vše směřuje k tomu, že Nagyová, i když zatím pouze obviněná, přijde o práci, ale i odstupné. S Nečasem a rodinou si nyní užívá neplacenou dovolenou.

"Má neplacené volno, takže nepobírá žádný plat ani žádné odměny," potvrdil MF Dnes mluvčí vlády Jan Hrubeš, jak je na tom momentálně z vazby propuštěná Nagyová, která zamířila do svého modřanského bytu v doprovodu svého milého Petra Nečase. 

Na vyřešení situace se zaměstnaneckým poměrem na úřadu vlády se přitom čeká, až její místo oficiálně zaujme v čele premiérova kabinetu její nástupce. "Čeká se na nového vedoucího úřadu vlády, který by měl nastoupit tuto středu," dodal mluvčí Hrubeš, který by sám u vlády rád zůstal. Vyšlo přitom najevo, že nástupcem Nagyové bude právník Karel Štogl.

U Nagyové, ačkoli není odsouzena a platí u ní presumpce neviny, je pravděpodobné, že přijde nejen o práci, ale také o odstupné. Na krku má stále stíhání kvůli neoprávněnému sledování Radky Nečasové, na které si objednala Vojenskou rozvědku.

Situace s údajným uplácením exposlanců z ODS ale uvízla na mrtvém bodě poté, co byli všichni propuštěni z vazby a stíhání tria Tluchoř, Šnajdr a Fuksa bylo zastaveno.

Nagyová přitom již vypovídala u soudu i kvůli kauze zveřejnění výše jejích odměn. Podklady pro ně si Nagyová sestavovala sama, na jejích výplatnicích se tak objevila třeba odměna 273 tisíc. Základní plat Nagyové byl přitom kolem 30 tisíc korun. Obžaloba ze zveřejnění platů viní bývalou asistentku Nagyové Pikorovou a někdejšího šéfa vojenské rozvědky Karla Randáka. Soud s nimi byl odročen na 23. října.

Video  Exkluzivní video: Petr Nečas si vyzvedává ve vězení Janu Nagyovou  - Blesk – Jiří Krušina
Video se připravuje ...

riita ( 26. července 2013 12:48 )

Je tady jeden budoucí problém do budoucna. Bude ambiciózní a ziskuchtivou dominu zajímat chlap bez vlivu i peněz mj. Zatíženy alimenty na dvě děti a bývalou manželku. To už nebudou statisicove odměny a luxusni kabelky. To si určité ne plánovala. Vsadim se,, zeaz se oklepe z utrab vazby'nahodi udicku na někoho perspektivnejsiho.

barija ( 24. července 2013 22:18 )

...Barija je dívka ...

itartas ( 24. července 2013 21:43 )

barija. jo je, pokud sis nevšiml!

barija ( 24. července 2013 21:33 )

.... já to také nevím....

barija ( 24. července 2013 19:53 )

V pořádku. Pokud pracovník, je jedno na jaké pozici, zneužije svou pravomoc, musí být odejí. Bez náhrady, bez platu, bez čehokoliv jiného. Např. prodavačka sáhne na peníze v pokladně, dostane hodinovku, odchod, udělá se inventura, zaplatí případné manko. Navíc to dostane jasně napsáno paragrafem do výpovědi. Je snad ona, zde zmiňovaná, něco jiného?

Zobrazit celou diskusi