Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šéf ČT Dvořák dostane za loňský rok pořádnou odměnu: Kolik? Sedmimístnou částku!

Petr Dvořák má důvod se smát. Za loňský rok si přišel na dva miliony.
Petr Dvořák má důvod se smát. Za loňský rok si přišel na dva miliony.  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, lm - 
17. července 2013
21:00

Generální ředitel České televize Petr Dvořák si přijde na pěkné peníze! Rada veřejnoprávní televize mu schválila odměnu v plné výši, o které si mnozí z nás mohou nechat jen zdát. A kolik to dělá? Přesně 2,3 milionu korun!

V diskusi radních před schvalováním bonusů zaznívala především spokojenost s dosavadním hospodařením i s výsledky sledovanosti. Řada radních sama navrhovala odměnu v plné výši. Odmítavě se vyjádřil radní Radek Mezulánik, podle kterého současný management není schopný veřejnoprávní instituci řídit.

Dvořákův základní plat činí 230.000 korun měsíčně, což je o 5000 Kč víc, než bral jeho předchůdce Jiří Janeček. Vyšší je také pohyblivá složka mzdy, na roční dvoumilionový bonus může dosáhnout v případě, že splní 12 kritérií. Jedním z nich je požadavek, aby celkový podíl ČT na diváckém trhu neklesl pod 30 procent. V předchozím roce dostal 500.000 korun.

Dvořák stojí v čele veřejnoprávní televize od října 2011. Loni televize hospodařila s vyrovnaným rozpočtem 6,64 miliardy korun. Průměrná hrubá mzda zaměstnanců v České televizi činila loni 36.797 korun.

mikromakoska ( 23. července 2013 21:14 )

to je nehoráznost,na to se platí poplatky? zrušit! ať se živí jako soukromé televize

itartas ( 18. července 2013 13:24 )

To je naprostý skandál a včil mudrujte!

zadnice ( 18. července 2013 09:06 )

Že se nestydí a na to my platíme poplatky a je snaha je neustále zvyšovat!!!

hvezda8 ( 18. července 2013 08:42 )

PAN ŠÉF DOSTANE ODMĚNU ALE ASI ZA TĚŽKOU DŘINU VŠUDE MA NA POSTECH JEŠTĚ DOBŘE PLACENÉ ŘIDITELE A DALŠÍ VERBEŽ. JEN SE PODIVTE NA ČT SPORT REDAKTORŮ HAFO A PROGRAM NA HOVNO JANOM VŠE OPAKUJÍ A VYSÍLAJÍ JENOM CO MOC NESTOJÍ ABY ZBYLO DOST NA NĚ.A MY PLAŤME BLBCI.TŘEBAS KDYBY NENYLO FANDY TAK VIMBLEDON NEVIDÍME STOJÍ TO PŘECE PENÍZE A NÁS JE MNOHO A MĚLI BY JSME MÁLO DO KORÝTEK.

hvezda8 ( 18. července 2013 08:29 )

DRAZÝ OBČANÉ TO FINANCUJEME Z NAŠICH NÍZKÝCH VÝPLAT DALŠÍ ZLODĚJINU,ON SE SNÍM NĚKDO Z RADY ČT PODĚLÍ.A MY KECÁME A VÝSLEDEK ŽÁDNÝ A ONI NE JENOHM TITO ALE VŠICNI ZLODĚJOVE,KORUPČNÍCI LOBISTI SE NÁM SMĚJÍ A DĚLAJÍ Z NÁS PITOMCE,POJĎTME ,SPOJME SE A UKAŽME TĚMTO HAJZLUM ŽE SE JICH NEBOJÍME. VŽDYŤ I TA BANDA CIKÁNSKÁ SE MÁ LÉPE NEŽ MI.SMRT VŠEM SVIŇÍM!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi