Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

O Janouškovi promluvili znalci: Je to emočně labilní narcis! Závislý na drogách?

Autor: simao, ČTK - 
17. července 2013
17:14

Za zavřenými dveřmi dnes promluvili znalci o případu Romana Janouška a osobnosti a zdravotním stavu hlavního obviněného. Podle jejich posudku sice Janoušek netrpí žádnou duševní poruchou, má však některé povahové rysy, ukazující na narcismus a emoční labilitu. Závislý na alkoholu a drogách však prý není, stejně tak se však na jeho nehodě nepodepsalo ani zranění hlavy.

K soudu s Romanem Janouškem dnes dorazili znalci z oborů psychiatrie a psychologie. A shodli se prý, že zranění Janouškovy hlavy nemělo vliv na jeho nehodu, po které lobbista čelí obžalobě z pokusu o vraždu.

Novinářům to po výpovědi znalců sdělil advokát Vít Široký, který požádal, aby závěry ze znaleckých posudků vyslechl soudní senát s vyloučením veřejnosti.

Jednání za zavřenými dveřmi pak předseda senátu Tomáš Kubovec schválil, aby nebylo vyzrazeno lékařské tajemství.

"Bylo tam hodně osobních intimit, hodně osobního života. To jsou věci, které si myslím, že podléhají lékařskému tajemství," vysvětloval svou žádost o vyloučení veřejnosti advokát Široký.

Krevní sraženina za nehodu nemohla

U soudu se tak dnes řešil Janouškův zdravotní stav, jeho příčetnost i osobnostní rysy. Řeč přišla i na Janouškovu krevní sraženinu v hlavě, kvůli které musel být v únoru pražský kmotr operován. Po operaci "ozdobilo" jeho hlavu 50 stehů, právník dokonce tvrdil, že byl lobbista v ohrožení života.

"Znalci se vyjádřili tak, že přestože hematom nalezen byl, tak přes jejich vyšetření mají pocit, že to nemělo vliv na jeho rozpoznávací a ovládací schopnosti," uvedl však advokát Široký o tom, že sraženina neměla údajně vliv na Janouškovu nehodu.

Vedle zdravotního stavu se pak řešila Janouškova osobnost. Podle Práva se však v posudku píše, že Janoušek netrpí duševní chorobou ani poruchou, vykazuje však znaky narcistické osobnosti a emoční lability. "U obviněného byly zjištěny neurotické příznaky typu poruchy přizpůsobení, potíže nejsou závažné," stojí v obžalobě.

Janoušek a drogy? Závislý prý není

Policie po nehodě, která se odehrála loni 23. března, naměřila Janouškovi přes 2 promile alkoholu. Právě vztah kmotra k alkoholu, ale také drogám, se dnes u soudu řešil také. Spekulovalo se totiž, zda Janoušek není závislý.

"Můžu říct, že ho zařazuji mezi problémové pijáky tak jako 30 procent mužské populace," tvrdil psycholog Ivan Douda, Janouškův přítel, který se s kmotrem zná prý již 18 let.

Janoušek ho prý oslovil kvůli psychologické pomoci před 4 lety a od té doby se schází zhruba jednou týdně. Údajně tehdy trpěl poruchami spánku v souvislosti s pracovní zátěží. "Předpokládám, že nějaká antidepresiva bral," podotkl Douda. Závislý na drogách či alkoholu však prý Janoušek není, tvrdí Douda.

Vidina vězení Janouška zúskostňuje

O tom, že by mohl jít Janoušek do vězení, se prý psycholog se svým klientem již také bavil: "Ta možnost ho zúskostňuje. Ten tlak je silný. Nikdo neví, jestli by vězení unesl, ale doufám, že kdyby k tomu došlo, tak by to zvládl," uvedl Douda v rozhovoru pro idnes.cz.

1917 ( 18. července 2013 13:57 )

Vážený kakakajko-Ale vždyť ti komunisté co v partaji zůstali jso moráně daleko lepší než Ti co převlékli rudé kabáty za modré,včetně Klause a zprivatizovali, nebo lépe řečeno, díky jeho bezprávnímu státu, rozkradli a stále kradou.Neznám případ,že by stávající komanči něco rozkrádali a to jsm je neměl a nemám rád.Ale nevážený pane,přd 3.dny byla ve sdělovacích prostředcích zpráva o rozhodnutí prezidenta Ruska Medveděva,že Rusko do koce roku splatí zbývající část dluhu ještě z dob ČSSR.V r.1989 byla tehdejší ČSSR bez dluhů a měla pouze aktiva po celém světě,která ještě některé země splácí a kam to dovedl Klaus se svou modrou bandou zlodějů? 80% majetku se zprivatizovalo nebo rozkradlo a máme dluh 1,6 bilionů Kč.Tak to jsou ty krásné modré veleúspěchy.Díky ale nechci.

1917 ( 18. července 2013 13:47 )

Možná si vzal příklad z kápa všech narcisů co seděl na Hradě a byl a je stále přesvědčen o tom,že je první na Světě ještě před Bohem a tím je mu dovoleno vše.Což zatím stále a beztrestně dokazuje.

majojo ( 17. července 2013 20:38 )

Ve světě nás poškodily jiné kauzy. Údajný alkoholismus našich politiků je vyroben na objednávku německých vydavatelů našeho bulváru.

kakakajka ( 17. července 2013 19:55 )

Je až zarážející, jak se k současné situaci staví komunisté..Nikdy nebyli stíháni za devastaci naší krásné země,kterou díky panu prezidentovi Havlovi, který je nechal ve všech funkcích, rozkradli.. Nynější zásah na vládu připomínal rok 1948, nyní je stíhán Janoušek, který sice způsobil nehodu, ale svého činu lituje a také postižená žena kterou finančně odškodnil,mu skočila na kapotu..Stačilo zapsat číslo vozu a zavolat naši úžasnou polici, kterou v ulicích neuvidíte..A komunisté ve sněmovně hřmí a třískají do lavic.., nejlepší je kromě Filipa Senátorka Ogoňková a Kováčik..Proč se tedy neprobírá jejich Ransdorf. Jeho nehody byly daleko horší..A co soudružka Marie Benešová, co prezident se svými trafikami pro své kámoše a alkoholickými trapasy, které nás poškodily v celém světě.Místo toho, aby se pracovalo, tak hodnotíme trapas Ištvána. Co by měl udělat on? Toť otázka soudruzi..

ppadys13 ( 17. července 2013 19:54 )

je to obyčejná,zlodějská kurva

Zobrazit celou diskusi