Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Psychologický profil Janouška je tajný: Soudce vyloučil veřejnost

Autor: ČTK, ljš, poe - 
17. července 2013
14:31

Výhodou, kterou obvykle dostávají jen nezletilí, obdařil soudce kmotra Romana Janouška. Ve chvíli, kdy měli znalci popsat jeho psychologický profil a mluvit mimo jiné o jeho vztahu k drogám, vyloučil ze soudní síně novináře i veřejnost.

Je Roman Janoušek agresivní, bere drogy a jak pod jejich vlivem případně jedná? Tyto informace soudce veřejnosti odepřel.

Soudce veřejnost vykázal před výslechem psychologa a drogového experta Ivana Doudy. Ten ještě před svou výpovědí poukázal na to, že se s Janouškem zná zhruba 18 let, jejich vzájemný vztah je prý přátelský. "Mohly by zaznít určité skutečnosti, které jsou důvěrné," uvedl Janouškův advokát. Senát soudu v čele s předsedou Tomášem Kubovcem se po krátké poradě rozhodl veřejnost vykázat.

Nehoda

U soudu se dnes také dlouze debatovalo o tom, jak k nehodě přesně došlo. Žena, kterou podle obžaloby srazil v opilosti lobbista Roman Janoušek, byla poražena levou přední částí vozu. Uvedl to dnes při hlavním líčení jeden ze svědků Lubomír Havlíček, který incident sledoval z povzdálí, když kouřil.

Většina dosud vyslechnutých svědků přitom tvrdila, že žena byla sražena pravou přední částí vozu. Obžaloba lobbistu viní z ohrožení pod vlivem návykové látky a pokusu o vraždu kvůli tomu, že po předchozí nehodě srazil v opilosti řidičku nabouraného vozu, která s ním chtěla událost řešit.

Svědectví

"Byla na úrovni řidiče, auto ji odstřelilo doleva," popsal svědek u soudu, jak událost vnímal. Jeho kolega Martin Jelínek, který stál vedle něho, ale situaci viděl odlišně. Po nárazu se prý žena svezla po kapotě vozu a spadla přes pravé zrcátko vedle Janouškova vozu. "Dopadla obličejem na zem," podotkl muž.

Podle dalšího ze svědků, Michala Kalouse, který situaci sledoval ze svého vozu, ale Janoušek cizinku srazil pouze pravým zrcátkem. "Jiný kontakt tam nebyl," reagoval na dotaz soudce Tomáše Kubovce, zda se auto nestřetlo se ženou i jinou částí. Sama sražená přitom již v úterý vypověděla, že byla v době události na úrovni pravého předního světlometu auta. Víc si prý nepamatuje.

Bude ještě platit

Odškodnění ve výši 830 tisíc však není konečná částka, kterou bude muset pražský kmotr zaplatit. K řízení se připojila ještě Státní správa sociálního zabezpečení, která Vietnamce vyplatila nemocenskou ve výši 2145 korun. To jsou ale pro Janouška drobné.

itartas ( 18. července 2013 20:07 )

itartas ( 18. července 2013 20:05 )

gogo ( 17. července 2013 17:12 )

Posudek bude ve smyslu že za nic nemůže. To je přece jasné. V této zemi nikdo z darebáků za nic nemůže. Je Dr. Rath je již druhým rokem ve vyšetřovací vazbě.. Langerův vězeň..

gogo ( 17. července 2013 17:11 )

U Janouška je především tajný původ majetku. Ale pozor ! Povinnost prokázání nabytí majetku - to byl jeden z prvních zákonů, který byl po roce 1989 až horečnatě rychle zrušen ! Dnes není nikdo povinen vysvětlovat jak k majetku přišel ! To byla ta základní legislativní změna po sametové revoluci, která vypustila šelmy z klece ! A výsledek ? Zpustošená zem. Ekonomicky i morálně...

hrabenkaostrovinova ( 17. července 2013 16:33 )

Posudek mu asi udělá diagnozu na hlavu a tím on se chlubit nebude. Je to pravda, apka nebude niíkdy řídit vůz, nebo to pravda není a je to podvodné jednání znalce.

Zobrazit celou diskusi