Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bláznivá honička: Policisté chytali tři hodiny po Praze divoké prase

Policisté honili po Praze divočáka.
Policisté honili po Praze divočáka.  (Autor: Policie ČR, archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
15. července 2013
16:39

Scéna jako z filmové grotesky se odehrála v neděli odpoledne v Praze. Divoké prase nejprve přeplavalo Vltavu, pak rozbilo výlohu hotelu Hilton a pak se vydalo na špacír Prahou. Bezmocní policisté ho marně lovili přes tři hodiny!

V neděli v 9:15 přijala tísňová linka volání o tom, že z ostrova Štvanice plave přes Vltavu divoké prase směrem ke karlínskému břehu. Ještě předtím, než hlídka dorazila na místo, ozvala se ochranka z hotelu Hilton. Hlásila, že tam zvíře rozbilo výlohu a běželo na Těšnov, kde ale divoká cesta metropolí neskončila. Prase se totiž vydalo do ulice Na Poříčí. Odtud se pak vypravilo na Žižkov a přes Vršovice až do Strašnic.

Honička

"V Praze 10 se odehrál velký boj o zdraví kolemjdoucích, strážníků i prasete. Když totiž strážníci z Prahy 10 prase uviděli, zrovna se rozběhlo proti ženě s kočárkem. Díky duchapřítomnosti jednoho ze strážníků, který zahradil praseti motocyklem cestu k ženě, se jí ani dítěti nic nestalo," popsala Bližňáková. Podle ní se na několikakilometrové trase vystřídali příslušníci městské policie z Prahy 2, 3 a 10. Případ si totiž postupně předávali, když se zvíře ocitlo na jejich území.

Prase se dostalo až do strašnické ulice U Nových vil, kde vběhlo na zahradu jednoho z domů. Tam pracovali dělníci, kteří před sviní vyšplhali na lešení. "Jeden ze strážníků ale takové štěstí neměl a prase jej třikrát napadlo. Pak ale udělalo chybu a nechalo se napadeným strážníkem otočit hlavou od něj. Strážník jej tak mohl zalehnout," uvedla Bližňáková. Na zvíře se vrhli také další strážníci a policisté. I oni ho zalehli a pak znehybnili pletivem z nedaleké zábrany. Odchytová služba musela k uklidnění čtyřnohého běžce použít tři uspávací injekce. Poté prase převzali pracovníci Lesů hlavního města Prahy. Zraněný strážník vyhledal lékaře.

Video  Policisté v Praze naháněli divoké prase  - Policie ČR
Video se připravuje ...

caramelicius ( 16. července 2013 17:27 )

to teda Svijany pekelně prohání!!! 6e by to bylo tou chemií myslíš? Možná asi jo, tím plesnivím ječmenem že...

brutal ( 15. července 2013 22:05 )

Ha,až se začne někde diskutovat o Zemanovi,tak uvidíte,že může úplně za vše počínaje vládní krizí a konče západem slunce.

brutal ( 15. července 2013 22:01 )

Bude se Vám to zdát neskutečné,ale já to vím,zda to ví i redaktor si tak jistý nejsem a tak se bravůrně vyhýbám všemu co začíná"černý,černá"apd. A ten podtex stejně neobhájíte !!!!

mrdkazeman ( 15. července 2013 21:19 )

Zeman utekl???? Ze to nebylo ve hlavnich zpravach.

naidka ( 15. července 2013 21:14 )

brutal: bohajeho, potom musím napsat pro Vás i pro redakci, aby byli v obraze: divoká prasata, a to divocí kanci(kňouři) a divoké svi.ně(bachyně), se označují souhrnným názvem černá zvěř.

Zobrazit celou diskusi