Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další špatné maso v Česku: Vepřové obsahuje nadlimitní dávky léku!

Ilustrační foto: V Českých regálech se opět objevilo špatné maso
Ilustrační foto: V Českých regálech se opět objevilo špatné maso  (Autor: Foto pro Blesk - Penny Market)
Autor: ČTK, mokk - 
11. července 2013
07:05

Český trh opět zaplavilo špatné maso, a tentokrát je to vepřové! Do České republiky se mělo dostat z Belgie a obsahuje nadlimitní dávku léku Levamisolu.

Na český trh se dostala zásilka vepřového masa z Belgie s nadlimitním obsahem léku Levamisolu, informovala o tom dnes Státní veterinární správa (SVS). Zhruba 1,5 tuny chlazené krkovice s kostí bylo již distribuováno odběratelům. Veterináři se snaží zásilku dohledat. Lidské zdraví podle mluvčího SVS Josefa Dubna maso přímo neohrožuje. Nadlimitní množství léku v něm ale být obsaženo nesmí.

Veterinární inspektoři na základě informace z evropského systému rychlého varování o nadlimitním obsahu antiparazitika provedli šetření ve skladu společnosti Animalco. Maso s datem spotřeby do 1. července 2013 již ale bylo dodáno odběratelům.

"Maso je již po datu spotřeby, ale jelikož mohlo být u dotyčných odběratelů zamraženo, případně použito k výrobě uzenin, prověří tento případ Městská veterinární správa v Praze a krajské veterinární správy pro Středočeský, Jihočeský a Liberecký kraj," uvedl Duben.

tarot666 ( 11. července 2013 10:31 )

My jezdíme do Polska každej 2 den,protože to máme 15km.Nakupujeme tam už přes 20 let a za tu dobu jsme ušetřili oproti cenám v ČR statisíce a navíc jsme po žádném mase neumřeli

enriko ( 11. července 2013 10:07 )

Raději se nevsázej, prohrál bys. Všechen "bordel" jde ze západu. Včetně šílených krav.

sidneyfoster ( 11. července 2013 08:01 )

Zaplavilo nás maso asi z patnácti prasat. V každém řeznictví jsou ho desítky kilogramů. Kope se jáma 100 x 100 x 5 metrů na zahrabání kontaminovaného masa. Od soboty bude zákaz vycházení.

kdoasi ( 11. července 2013 07:55 )

Taky myslím.My jsme prostě popelnice Evropy

Zobrazit celou diskusi