Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pravdivý příběh mladého Brůny: Od úterý na stáncích

Autor: red - 
9. července 2013
10:42

VIDEO: Stačí čtyři slova – studna, sekyra, otec Brůna – a většina má hned jasno… Nejslavnější díl z 30 případů majora Zemana není pouhou báchorkou. Je totiž natočen podle skutečného příběhu. Reportéři Blesku se vydali po jeho stopách.

Ve vesnici Vonoklasy ve středních Čechách shořel 13. února 1968 rodinný domek. Patřil rodině Jelínků, kteří v seriálu dostali jméno Brůnovi. Otce Stanislava našli policisté utopeného ve studni, matka Marie ležela ubitá v ložnici a ochrnutý syn Stanislav se doplazil až do sousedních Černošic.

Na stopě

Proč se ale otec rozhodl k tomuto zoufalému činu? Reportéři Blesku se vydali po stopách případu, který vzbuzuje pozornost i po 45 letech. Při sbírání informací o případu, kterému policisté přezdívali »české Psycho«, se dostali až k nečekaným souvislostem, naprosto neznámým faktům a objevili i žijící příbuzné nešťastné rodiny.

Mluvili rovněž s kriminalistou, který tehdy Studnu vyšetřoval. Pátrání Blesku začalo ve Vonoklasech, postupně ale nabralo na počátku netušený směr – stopy vedly na utajovanou vojenskou základnu v Orlických horách.

Odhalení

Právě tady totiž deset let působil syn, který řádění šíleného otce přežil! Co tam dělal? Na jakém výzkumu se podílel? A jak se skutečně zločin ve Vonoklasech odehrál? Odpovědi najdete v knize Studna – jak to bylo doopravdy. Už dnes na stáncích jen za 39 Kč!

Unikátní knížka: Studna - jak to bylo doopravdy

  • Skuteční aktéři zločinu
  • Unikátní fotografie pravého otce Brůnu
  • Vzpomínky kriminalisty, jak vyšetřoval Studnu

A navíc:

  • Rozhovory s herci
  • Kompletní průvodce seriálem
  • 20 křížovek o ceny
  • Velký test

Video  Studnu z 30 případů Majora Zemana odvysílala i TV Barrandov. Společně se vzpomínkami režiséra a herců na její natáčení  - TV Barrandov
Video se připravuje ...

kimirsen ( 9. července 2013 20:43 )

Tobě bych hádal tak základku demente.

kimirsen ( 9. července 2013 20:42 )

Vy dva, myslím bigcock a mrdkazeman jste docela slušní kripli, na vás by si v Bohnicích pošušňali

mrdkazeman ( 9. července 2013 19:42 )

Oba si odpocinete,pojd,pojd,bude nam dobre,jako mamince..Nad ni stal Milos Zeman se sekerou v ruce,chroptela...

Zobrazit celou diskusi