Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie na Slovensku: Chlapce (†5) rozdrtila skříň při hře se sestrou (3)

5. července 2013
05:00

Tragédie, která otřásá celým Slovenskem. Kvůli zavřené školce vzala babička pětiletého Samka a jeho o dva roky mladší sestru s sebou do práce. Neměla ho kam dát. Své rozhodnutí si bude do smrti vyčítat. Stačila chvilka nepozornosti. Na chlapce při hře se sestrou spadla skříň. Přivolaní lékaři mu už nedokázali pomoct.

Když babička uklízela pokoje vysokoškolské ubytovny v bývalých kasárnách ve slovenských Jaslovských Bohunicích, ozvala se obrovská rána. Když přiběhla na místo uviděla Samka, jak leží pod těžkou skříní. Nehýbal se, nekomunikoval. Okamžitě přivolala pomoc. Policie byla na místě hned. Záchranáři do několika minut. Po jejich příjezdu byl chlapeček v bezvědomí.

„Chlapec utrpěl poranění hlavy. Záchranáři se ho snažili oživovat. Bohužel neúspěšně,“ potvrdil smutnou zprávu mluvčí záchranné služby Boris Chmel.

Na školce, která byla v den tragédie zavřená, dnes vlaje černý prapor. „Bude nám strašně chybět. Je to velká ztráta. Je mi líto rodičů,“ řekla Nově jedna z tamních učitelek.

Za jakých okolností skříň na chlapečka spadla, zatím nikdo netuší. „Policie zahájila trestní stíhaní pro usmrcení. Okolnosti pádu skříně vyšetřujeme,“ potvrdila policejní mluvčí Martina Kredatusová.

naidka ( 5. července 2013 10:59 )

taky jsem to slyšela. Říkali, že ho za matkou přivedla sestra. ? Novináři jsou mistři v překrucování faktů, něco jako tichá pošta - pošleš slovo a vznikne z toho paskvil.

santini ( 5. července 2013 07:50 )

Dost by mě zajímalo,jak to doopravdy bylo.Včera na internetu to bylo jinak,dneska v tomhle článku je to zase jinak,na Nově včera jinak a na Markíze taky včera jinak.A tak odlišně,že to vypadá na čtyři příběhy.Vypadá to,že na kluka spadla skříň a zbytek si každý z autorů dovyprávěl sám

Zobrazit celou diskusi