Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž polil sousedku (85) žíravinou: Protože měla červenější jahody!

Muž polil seniorku (85) kyselinou kvůli sporu o hezčích jahodách
Muž polil seniorku (85) kyselinou kvůli sporu o hezčích jahodách  (Autor: ČTK/reprofoto TV Prima)
Autor: simao, ČTK - 
2. července 2013
13:59

Zahrádkaření je hezký český sport. A někdy k němu patří i zdravá rivalita. Jenže hádky o upravenější záhonky a kvalitnější úrodu vyvrcholily v Brně-Židenicích v něco zcela nečekaného. Agresivní, život ohrožující útok. Na seniorku totiž její soused vylil kyselinu.

S formaldehydem v ruce vyrazil muž (72) z Brna řešit sousedské spory v brněnské městské části Židenice. A seniorku (85) poleptal žíravinou.

Stalo se to zhruba v polovině června, kdy žena pracovala na zahrádce. Na její záhony začaly odněkud přistávat kameny a pak přišel nečekaný útok. Kdosi jí vylil na záda tekutinu, která jí začala rozežírat oblečení a pálit!  

Podle kriminalistky Jitky Veselé tak vyvrcholily vlekoucí se sousedské spory. Sousedé se prý často hádali, kdo má upravenější záhony, bohatší úrodu a "červenější jahody", uvedla TV Nova.

Seniorka skončila v nemocnici s poleptáním sliznic, její zranění však byla naštěstí pouze lehčího charakteru. Policisté obvinili z činu jejího souseda, který však spáchání činu odmítal.

"Podezřelý dvaasedmdesátiletý muž připustil konflikty, ale odmítal protiprávní jednání. Kriminalisté začali shromažďovat informace od svědků a stále více okolností svědčilo proti podezřelému," uvedla Veselá. Za pokus o těžkou újmu na zdraví hrozí sousedovi až 10 let za mřížemi!

karlos107 ( 3. července 2013 00:12 )

Přesně podle zákona. Dementi poslanečtí. Policie nic nezmůže dokud se něco nestane. Langr je darebák, který udělal s policajtů, strašáky v uniformě. Jsou akorát tak dobří vybírat pokuty za lékárničku, ale že se spor řeší až po fyzickém útoku, taková je naše legislativa. Langře jsi darebák a patříš do kriminálu !!!!

kendex ( 2. července 2013 15:29 )

Takové magory známe, jako Milan D. Z Broumovy ....

e.44 ( 2. července 2013 14:34 )

..svoboda...volnost pohybu....zahrádka...

marie60 ( 2. července 2013 14:19 )

 Ten chlápek je pěkný magor. Zavřít ho až zčerná. Ještě, že se paní k němu v tu chvíli neotočila čelem.Jinak by i oslepla.

jonn ( 2. července 2013 14:14 )

Tak tomu se říká důchodocá reforma . Co mu bude scházet v base.

Zobrazit celou diskusi