Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česko je země plná neřestí: Nejvíce pijeme alkohol, kouříme cigarety i bereme drogy!

Česká republika vede v žebříčku neřestí nad všemi ostatními světovými zeměmi
Česká republika vede v žebříčku neřestí nad všemi ostatními světovými zeměmi  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
29. června 2013
12:20

Tak toto je opravdu nelichotivé prvenství! Česká republika skončila na první příčce v žebříčku neřestných zemí světa, který vypracovali analytici americké agentury Bloomberg. Nejvíce dohromady holdujeme alkoholu, cigaretám i drogám.

Základem statistiky se stala průměrná spotřeba alkoholu a cigaret na obyvatele starší 15 let, roční spotřeba drogového mixu složeného z amfetaminů (pervitin, speed), marihuany, kokainu, extáze a opiátů včetně léků a celkový roční obrat hazardních her v poměru k hrubému domácímu produktu.

Jak se hodnotilo?

Stát s nejvyšší hodnotou v každém z ukazatelů obdržel 25 bodů, s nejmenším naopak 0 bodů. Ostatní země zařazené do seznamu zaujaly místo v žebříčku procentuálně podle pětadvacetibodové stupnice. Konečné číslo určil součet všech čtyř hodnot. Do žebříčku se dostaly jen ty státy, které publikují statistiky ve všech hodnocených oblastech.

Jasně jsme vyhráli, bohužel

Česká republika zaznamenala celkový výsledek 64,5 bodu. Na prvním místě je s poměrně velkým odstupem před druhým Slovinskem (58,8) a třetí Austrálií (55,8). V žádné z dílčích kategorií ovšem Česko v čele žebříčku není. Ve spotřebě alkoholu je čtvrté, v konzumaci drog šesté, ve spotřebě cigaret deváté a v hazardních hrách 12. Neslavné prvenství má ovšem podle agentury Bloomberg Česká republika v dílčí kategorii konzumace marihuany, v konzumaci extáze je za Austrálií druhá.

satanklaus ( 29. června 2013 21:32 )

Pokud se marihuana používá jako lék, tak se nekouří, vyjma posledního stádia rakoviny, kdy účinně ulevuje od bolesti s minimem vedlejších negativních účinků na rozdíl od farmatik. Kdo používá marihuanu jako lék, nemá žádný zájem to s ní přehánět, hlídá si přesně míru aby pomohla ale nezačala působit na psychiku. Je minimálně tucet nemocí u kterých ještě nikdo nepřišel na lék který ba měl na průběh a případně i léčbu nemoci tolik kladných účinků a zároveň minimum vedlejších negativních. Marihuana je stále jako lék nenahraditelná a bez ní by bylo na světě mnohem víc bolesti, utrpení a beznaděje na zlepšení nebo alespoň úlevu.

satanklaus ( 29. června 2013 21:18 )

I ty najivní troubo Jedny zloděje odstranil, druhé dosadil a třetí nastoupěj po tom, co ti druzí nedostanou důvěru. Jenom politický škatule hýbejte se. Nic víc

satanklaus ( 29. června 2013 21:13 )

A teď mi někdo vykládejte, jak jsou u nás lidi na tom finančně zle, když si tu prakticky všichni můžou dovolit cpát prachy do cigaret, chlastu a drog

namoroman ( 29. června 2013 17:20 )

Souhlas!

namoroman ( 29. června 2013 16:32 )

Já vím... Někteří to však berou (naneštěstí) tak jak jsem to napsal

Zobrazit celou diskusi