Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Barack Obama se chce osobně rozloučit s Nelsonem Mandelou

Autor: mar - 
28. června 2013
20:29

Americký prezident Barack Obama (51) dnes ukončil návštěvu Senegalu a odcestoval do Jihoafrické republiky. Navštíví ji v době, kdy se země modlí za bývalého prezidenta Nelsona Mandelu (94), který je v nemocnici v Pretorii a jeho stav je kritický.

Barack Obama (51) vyvrátil spekulace o tom, zda nemocného Nelsona Mandelu (94) v nemocnici navštíví. Úřad amerického prezidenta dnes oznámil, že Obama rozhodnutí nechá na rodině bývalého jihoafrického prezidenta. V plánu Obamova pobytu je i návštěva ostrova Robben u Kapského města, kde byl slavný bojovník proti apartheidu 18 let vězněn.

Americký prezident se o nositeli Nobelovy ceny zmínil již ve čtvrtek v Senegalu, když řekl, že jeho myšlenky a modlitby nyní směřují k Mandelově rodině a Jihoafričanům. Mandela je podle něj světovým hrdinou, jehož "odkaz tu zůstane dlouhé věky".

Bývalý prezident JAR a bojovník za lidská práva Nelson Mandela je kvůli plicní infekci hospitalizován od 8. června. U jeho lůžka se střídají nejbližší lidé a rodina. Podle slov jedné z Mandelových dcer je rodina připravena na nejhorší.

Současný jihoafrický prezident Jacob Zuma kvůli Mandelově stavu zrušil cestu do Mosambiku.

 

canse ( 29. června 2013 12:15 )

 sportovní sázení, kvalitní info cames.iprostor.cz

ivuska1 ( 28. června 2013 22:25 )

zasra.ny illuminat

Zobrazit celou diskusi