Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bezdomovce okradli o 30 milionů: Jedná jako 6leté dítě, řekl o něm znalec

Autor: rvs, ljš - 
26. června 2013
12:11

Je důvěřivý, naivní a snadno zmanipulovatelný. Bezdomovec František V. (54) díky tomu přišel už o 30 milionů! O ty ho patrně připravili jeho dva kamarádi Jana Č. (33) a Miroslav Š. (29) z Klánovic. U soudu dnes v jeho prospěch promluvili znalci.

"Nebyl by schopen složitější lži. V neobvyklých situacích jedná na úrovni šestiletého dítěte. Je silně manipulovatelný, submisivní, a pokud narazí na někoho dominantního, vždycky se podřídí," popsal u soudu osobnost Františka V. znalec z oboru psychologie Pavel Prunner.

Podpořil tak vyšetřovací verzi, že bezdomovce o výherní tiket připravili jeho přátelé Jana Č. a Miroslav Š. Za peníze si koupili vilu, ve které ho nějaký čas nechali bydlet. Pak však znovu skončil na ulici, kde ho na podnět známého našla policie.

"Z těch peněz nemám vůbec nic, jsem zase na ubytovně," svěřil se Blesku muž s andělskýma očima. Podle psychologa by se však celá situace mohla opakovat. "Pokud se mu podaří dostat svou výhru zpět, je nebezpečí, že mu z nich nakonec nezbyde nic. Chce být za světáka, ne za blbečka, takže zase někomu naletí a do tří let o ně přijde," vysvětlil znalec a vyjádřil přesvědčení, že by měl být muži v takovém případě přidělen opatrovník.

 

dadaveve ( 26. června 2013 16:50 )

kdo jinej! Na to mají soukromé školy, jak čorovat vyučuje již od 5 let maminka s tatínkem!!! Ať táhnou odkud přišli, kočovníci, škoda že to ten páááán nestihl vyčistit úplně! tfuj na ně!

dadaveve ( 26. června 2013 16:48 )

cigáni hnusný!!! Doufám, že brzy pojdete!

otolev ( 26. června 2013 15:02 )

Taky mě připadájí,hlavně ta ženská,že je nějaká opálená.

babatomanija ( 26. června 2013 13:29 )

Problém je v tom, že jsou nnyní zábrany udělovat právní nezpůsobilost/ dříve nesvéprávnost / ale ono to může stejně tak škodit jako naopak neoprávněné uzmutí právní způsobilosti. Od topho máme práve odborníky a soudy. Měly by rozhodovat tak, aby nedocházelo k neoprávněným ziskům dalších osob.

aaamanda ( 26. června 2013 12:59 )

a zase kradli cikáni!!!!!

Zobrazit celou diskusi