Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanem nechtěný akademik Putna: Se zpožděním dostal profesorský dekret

Putna se stal profesorem a Zeman už s tím nic nenadělá
Putna se stal profesorem a Zeman už s tím nic nenadělá  (Autor: profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
25. června 2013
10:52

Konečně! Po dvou týdnech se dočkal i akademik Martin Putna. Z rukou ministra školství převzal profesorský dekret a na prezidenta Miloše Zemana, který proti němu vystupoval a profesorem ho jmenovat nechtěl, se už může usmívat z pozice vítěze!

Spolu s Putnou dnes v pražském Karolinu převzalo dekret pět dalších profesorů, kteří na původní jmenování před dvěma týdny nedorazili. Za Putnu se postavila velká část veřejnosti i akademické obce, Zeman kvůli otálení s jeho jmenováním sklidil kritiku i od většiny politiků.

Katolické buzny zdraví Bátoru

Zemanovi vadil Putna údajně kvůli svému vystupování na veřejnosti. Prezident zmínil například Putnův transparent "Katolické buzny zdraví Bátoru", s nímž akademik přišel na průvod homosexuálů Prague Pride.

Část akademické obce se ale ohradila proti tomu, aby o jmenování profesorem rozhodovaly osobní důvody. Kandidáty totiž navrhují vědecké rady univerzit po velmi náročném profesorském řízení.

Prezident pověřil ministra

Prezident se poté s ministrem Petrem Fialou domluvil na Putnově jmenování pod podmínkou, že akademikovi diplom nepředá Zeman, ale ministr. Tato pravomoc má navíc přejít na ministra natrvalo, chystá se kvůli tomu novela zákona.

itartas ( 27. června 2013 18:41 )

...prosím vás,takové kecy, že půjde za romská práva do průvodu. Ten člověk se chce evidentně zviditelňovat chudák a měl by sebou vzít i Halíka, ten do toho romského průvodu zapadne dobře!

itartas ( 27. června 2013 18:39 )

itroone: to o těch pracujících jsi řekl nádherně...

reeh ( 25. června 2013 22:18 )

Miloš poslal jen zdravici ...... http://vtipy.netroof.eu/item/11101/milosova-zdravice/

andrea68 ( 25. června 2013 13:38 )

Proti gayům nic nemám, ale proti slizounům jsem zaujatá. Při pohledu na tuto slizkou putnu je mi blivno.

jarypadlo ( 25. června 2013 13:26 )

Pane profesore gratuluji,je to i osobní vítězství nad tmářstvím a nechápavostí.P.S.Čestná profesórie Kikina by zablokovala všechny možnosti Vašeho jmenování!Zakladatelka MoDroStrak by měla své tituly vrátit všem komisím,univerzitám i státníkům.

Zobrazit celou diskusi