Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britský pilot za letu posílal nepatřičné smsky a fotky své milence

Pilot se ve službě choval nepatřičně a svým jednáním ohrožoval cestující.
Pilot se ve službě choval nepatřičně a svým jednáním ohrožoval cestující.  (Autor: Facebook, archiv Blesku)
Autor: INT, lm - 
23. června 2013
20:38

Tohle by rozhodně neměli číst lidé, kteří mají strach z létání. V prestižních British Airways právě vyšetřují pilota Brazena Graemeho Hindleho kvůli podezření ze zanedbávání povinností a ohrožování životů a zdraví cestujících. A co vlastně všechno za letu dělal?

Podle bývalé milenky se choval ve své práci velmi nepatřičně, čímž ohrožoval všechny na palubě. Zkušený pilot jí například během letu posílal textovky, nebo fotky výhledu z okénka při přistávání v Londýně.

V jednom případě měl Hindley zrovna provádět poslední klíčové kontroly před vzlétnutím. Místo toho, ale do palubního počítače naťukal "ukaž nám svoje prsa", svůj výtvor vyfotil a poslal své milence. Na její výzvy, aby toho zanechal a soustředil se na bezpečný let odpovídal, že je "profík" a že ho "nic nedokáže rozptýlit".

Žena se prý bývalému milenci nechce pomstít, ale cítí potřebu varovat ostatní. "Nezáleží na tom, jak se ke mně choval. Měl by si být ale vědom toho, že má povinnosti k lidem, kteří mu svěřují své životy." Společnost British Airways slíbila, že stížnost důkladně prošetří.

Zobrazit celou diskusi