Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Viktor Kožený je bez peněz: Zablokovali mu 440 milionů!

Autor: ČTK, mokk - 
15. června 2013
09:35

Vypadá to, že podvody a korupce se Koženému v zahraničí nevyplatily. Firma Harvardský průmyslový holding kvůli podivným kšeftům známeho tuneláře Viktora Koženého nedostane peníze z prodeje jeho zimního sídla. Prozatím tedy přišla o 440 milionů korun.

Harvardský průmyslový holding (HPH) se u newyorského soudu domáhal výnosu z prodeje luxusní horské chaty v Aspenu ve státě Colorado, kterou prostřednictvím společnosti Landlocked Shipping Company vlastnila Koženého matka. Americká justice nechala peníze zadržet kvůli podezření, že se Kožený dopustil podvodu a korupce při pokusu o privatizaci ropy v Ázerbájdžánu. HPH chtěl získanými prostředky alespoň částečně pokrýt ztráty poškozených akcionářů.  

Podle serevru Tribune 242 ale newyorský soud žádosti harvardských fondů o vydání peněz nevyhověl. 

Rozhodnutí soudu není pravomocné, protože česká strana se odvolala. "Kožený s penězi nemůže nakládat, protože jsme podali odvolání, které bylo přijato," řekl ve čtvrtek likvidátor HPH Zdeněk Častorál.

 

howareyoudoing ( 15. června 2013 18:47 )

Jiste ze je uz ted, v teto dobe bez prostredku a nevim cemu se tady smejes!

howareyoudoing ( 15. června 2013 18:45 )

Kožený, který na Bahamách žije od roku 1994, nezažívá idylu v tropickém ráji, jak by se mohlo zdát. Na časy, kdy za večeři v luxusní restauraci v Londýně utratil 13 tisíc liber a létal soukromým tryskáčem Challenger 601-3R, už jen vzpomíná. Symbol českých tunelářů Viktor Kožený, přezdívaný po celém světě "Pirát z Prahy", musel prodat dvě třetiny svého luxusního sídla na Bahamách. Dražba byla nařízená soudem, peníze šly na účet právníků, kteří jej hájí. Z původního panství zbyly Koženému jen dvě místnosti k bydlení v chátrajícím domě a velký bazén plný zkažené vody. Větší část bývalé Koženého rezidence Turnstar v nejprestižnější miliardářské komunitě v Lyford Cay na jednom z bahamských ostrovů koupil za 15 milionů dolarů západoevropský byznysmen. "Nechal jsem jeho dům na svém pozemku strhnout, byl ve špatném stavu," tvrdí nový majitel. Zůstala tak stát jen přízemní část, ve které nyní přebývá Kožený.

illis ( 15. června 2013 16:33 )

illis ( 15. června 2013 16:32 )

Všem těm mizerům, kteří se o svůj majetek nezasloužili poctivou prací, ale tunelováním, kšeftařením a podvody obyčejných lidí bych vše, co vlastní zabavila, prodala a vrátila podvedeným. A je úplně jedno, kde ten majetek mají. Klidně v Karibiku, na Seychelách, ale už by se měl konečně udělat konec lumpům. To co se nyní děje na naší politické scéně je jen střípek ledovce, vše je mnohem horší . Na vše důležité chybí peníze,ale někteří je mohou přehazovat vidlema ze strany na stranu a konce nevidí. To vše na úkor slušných lidí, stačí se jen rozhlédnout kolem sebe . Těm co pracují je neustále snižován plat jen proto, aby bylo dost pro ty nahoře, kteří dřou jako kůň. Škoda, jen je nikdo neviděl, že by byli zase tak udření .

dobrotka ( 15. června 2013 15:13 )

Zobrazit celou diskusi