Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokovaná máma paterčat: Chtěli odkoupit moje dítě za 300 000 Kč!

Autor: Jan Doležal - 
12. června 2013
05:00

Šok zažila supermáma Alexandra Kiňová (23) z Milovic. Dostala totiž dopis, v němž pisatelka mladé mamince nabízí, že odkoupí jedno její dítě! Za 300 tisíc korun!

Když máma paterčat otevřela obálku a začetla se do propiskou psaných řádků, strnula. „Pokud byste nestačila své děti uživit, nabízím Vám, že od Vás jedno odkoupím za 300 000 korun,“ stálo v dopise.

Dopis vyhodili

Alexandra si nejdřív myslela, že se ocitla v nějakém nepovedeném snu. Pak si ale uvědomila, že pisatelka dopisu to myslí vážně. „Nikdy v životě bych své dítě nikomu nedala! Ani zadarmo, ani za žádné peníze!“ reagovala máma paterčat. Když pak dopis ukázala své matce, babička dětí Olga Kiňová neváhala a dopis  vyhodila.

Strach z útoku

Supermáma je se svými potomky šťastná, ale zároveň prožívá velké obavy. Bojí se nastěhovat do nového bytu, který rodině přidělila milovická radnice. V bytě o rozloze 110 metrů čtverečních jsou tři balkony a Alexandra má strach, aby se neopakoval žhářský útok z Vítkova.

Obavy Alexandry ale vyvrací Klára Vítková Rulíková z Českomoravské asociace Klubů dvojčat a vícerčat. „Na kontě které jsme zřídili kvůli pomoci rodině paterčat, je zhruba 80 tisíc korun. Z nich zaplatíme do oken speciální fólie, které nelze rozbít,“ řekla Blesku.

Dětem se daří dobře

Paterčatům i jejich matce se daří dobře. Čtyři děti jsou odpojené od infuzí, připojený je už jen Deniel. Lékaři je asi už dnes přestěhují z jednotky intenzivní péče na oddělení intermediální péče. To znamená, že děti už nebudou napojeny na monitory ani infuze.