Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chudobou zmítající Bulharsko: Muž (†59) se upálil na dvoře svého domu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku, Reuters, Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
11. června 2013
13:09

V Bulharsku panuje už delší dobu velká nespokojenost s tamní situací. Vlna zdražování, korupce a špatné životní úrovně nutí tamní obyvatele k zoufalým činům. Na dvoře svého domu se teď upálil devětapadesátiletý muž.

Devětapadesátiletý Bulhar se upálil dnes ve městě Charmanli na jihu země. Polil se benzínem a zapálil. Přivolaná pomoc dorazila pozdě, muž popáleninám na místě podlehl.

Muž podle sousedů žil samotářským životem a léčil se na psychiatrii. Sebevraždu spáchal na dvoře svého domu, mrtev byl během několika minut. Policisté o motivu jeho činu odmítli spekulovat.

Demonstrace kvůli chudobě

Vlna sebevražd postihla Bulharsko od únorových masových demonstrací, které vyvolala rostoucí drahota, rozmáhající se korupce a špatné životní podmínky. Protesty, které ovládly největší bulharská města, vedly k pádu středopravé bulharské vlády a květnovým parlamentním volbám.

Bulharský Palach

Nejznámější obětí sebeupalování se stal šestatřicetiletý Plamen Goranov, kterého místní média označila za "bulharského Jana Palacha". Ve východobulharském městě Varna se v polovině února polil hořlavinou a zapálil. K dalším sebevraždám došlo ve městech Veliko Trnovo, Radnevo, Plovdiv a v hlavním městě Sofii.

miloslav7 ( 12. června 2013 07:20 )

To, co se v současné době děje nejen v Bulharsku, ale i všude ve světě, volá po změně. Je na čase začít budoucnost lidstva ovlivňovat, nejlépe globálně centrálně plánovat. Jednu z cest jak, je možné toho cíle dosáhnout, popisuje "PROGNÓZA BUDOUCNOSTI LIDSTVA", která je uvedená na blogu "UNIVERZÁLNÍ NÁVOD K TVOŘIVÉMU LOGICKÉMU MYŠLENÍ". Adresa tohoto blogu je: http://miloslav7.blogspot.cz/

japos22 ( 11. června 2013 16:27 )

Asi si to tak nepředstavovali, stejně jako my - většinou.

ladybug ( 11. června 2013 15:32 )

Máte co jste chtěli.

Zobrazit celou diskusi