Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fenka zachránila své paničky před srážkou s autem a přišla o čumák: Udělali jí plastiku!

Autor: shp - 
10. června 2013
23:01

Že je pes nejoddanějším přítelem člověka dokázala fenka Kabang svým mladým paničkám za cenu vlastního zdraví. Aby je nepřejelo auto, vběhla mu do cesty. Sama přišla o čumák, ale díky náročné operaci se jí žije opět lépe.

Kabang je na Filipínách nefalšovanou národní hrdinkou. Když její paničky, dvě malé dívky, přecházely rušnou ulici, vyřítilo se na ně auto. Kabang neváhala a vběhla mu pod kola, aby dívky zachránila. Děvčatům se nic nestalo, ale fenečka přišla o čumák a hrozila jí smrt.

Za plastikou do USA

Se znetvořeným čumáčkem se jí špatně dýchalo a přijímání potravy byl velký problém. Příběh odvážné fenky však obletěl celý svět a dobrodinci se složili, aby mohla být Kabang navrácena alespoň část zdraví. Fenka tedy odletěla do USA, kde podstoupila náročnou plastickou operaci, kterou prováděli přední američtí veterináři.

Operace byla úspěšná

Při plastice ji byla upravena spodní část čelisti, upraveny nosní dírky, aby se jí lépe dýchalo a dokonce oční víčka. Bohužel horní čelist jí nebylo možno vytvořit. Lékaři by jí museli podávat steroidy, což by mohlo ohrozit její zdraví. Po operaci je však Kabang lépe chráněna před infekcí a opět se vrátila na Filipíny, kde jí přivítaly stovky nadšenců.

grubi ( 11. června 2013 09:45 )

To je přítelkyně - tělem i duší, je vidět, že má skutečně ráda lidi. Ať má hrdinka ještě dlouhý život, držim jí palce!

Zobrazit celou diskusi