Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fenka při záchraně dvou děvčat přišla o čumák, udělají jí plastiku

Autor: Ladislav Leimer - 
15. října 2012
06:57

Filipínská fenka Kabang je opravdovou hrdinkou. Vběhla do cesty řidičovi, který málem srazil dvě dívky, a tím je zachránila. Sama při srážce přišla o čumák. Ten jí teď však bude znovu vytvořen při plastice.

Kabang je na Filipínách čtyřnohou hrdinkou? Na rušné silnici totiž vběhla přímo do cesty řidiči, který málem srazil dvě malá děvčata. Tím mu zabránila, aby srazil je, ale sama skončila zamotána v předním kole vozu. To kříženci uřízlo čenich a celou horní čelist.

Přežila, ale znetvořená

Kabang naštěstí přežila, i když děsivě znetvořena. Její příběh však zasáhl a dojal mnoho lidí, kteří na plastickou operaci zvířete vybrali 400 tisíc korun. Kabang mezitím s doprovodem už odcestovala do americké Kalifornie, kde zákrok podstoupí. „Zachránila životy dvou dětí. Teď potřebuje naši pomoc. Jsme na řadě, abychom zachránili její život,“ uvedl veterinář Anton Lim. Fenka podstoupí postupně celkem dvě operace. Při té první ji odborníci opraví horní čelist, při druhé čenich. Očekává se, že v USA stráví šest týdnů, než se bude moci vrátit zpět na Filipíny.

dablik350 ( 4. března 2013 00:57 )

Ono je to tezky,ale z vlastni zkusenosti vim,ze pokud mate pejska a neco mu je, tak se vsemozne snazite, aby se uzdravil nam se to podarilo a jsme za to vdecni a jak pise E44 tem pejskum je jedno jak vypadaji pro ne je dukezita laska lidi a oni vam to 100krat oplati ,ale u tohoto pripadu sama nevim jak by jsem se ja rozhodla

fantom88 ( 16. října 2012 19:41 )

e.44 ( 15. října 2012 11:31 )

O tom, že pes je schopný se kvůli milovanému člověku postavit prakticky čemukoli, i tomu z čeho má běžně strach, mě už nejednou přesvědčil sám život. Čin té fenky bych rozhodně bezdůvodně neshazovala a už vůbec bych jí pro její zranění nenazývala zrůdou. Jediné o čem nejsem až tak přesvědčena, je jestli jí tím taháním po špitálech víc neubližují, než pomáhají. Ale zase na druhou stranu znám psa, kterého po srážce s autem dovezli hodně zle zřízeného, mimo jiné i se strženým čumákem, ne veterinu k utracení. Pes byl při vědomí, ale viditelně trpěl, injekce už byla ve stříkačce, dveře omylem nezavřené a dovnitř z čekárny se protáhla fenka.....a pes se přizvednul a začal vrtět ocase. No, zkrátím to, dali mu šanci, vyléčili ho, asi bys ho teď možná nazval nejošklivějším psem jakýho znáš, ale on je šťastnej, raduje se ze života jako dřív, prohání fenky, kterým je jedno jak vypadá, nejsou tak pokrytecký jako lidský holky, vzhled neni pro zvířata z jejich vlastního pohledu zrovna důležitý...

e.44 ( 15. října 2012 11:07 )

Blesk si to (kupudivu) nevymyslel. Vypadá to, že to má ze stejného zdroje jako novinky.cz. Stejné informace, jenom na novinkách(už včera) to překládal někdo o chlup inteligentnější a dal tomu trochu lepší formu.

tyn.ka ( 15. října 2012 10:26 )

Fenečky je mi líto..Nechápu ale, proč se v článku píše o plastikách a novém čumáku, když i samotný web UC Davis uvádí, že fenka sice projde pravděpodobně operací zaměřenou na zuby a na zacelení otevřených ran, ale výměnu čelisti nebo umělý čumák v plánu není..Alespoň ne v rámci 6 týdnů, co bude Kabang v USA..Blesku, více fakt a ověřování a méně bezduchého přejímání článků, prosím!

Zobrazit celou diskusi