Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalouskovy virózy: Opile mluvil o povodních, nebylo to poprvé

Ministr financí Miroslav Kalousek nejde pro skleničku daleko
Ministr financí Miroslav Kalousek nejde pro skleničku daleko  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
7. června 2013
05:00

VIDEO: Když Miroslav Kalousek vysvětloval v Českém rozhlase úlevy na daních pro lidi, postižené povodněmi, působil jako hodně "společensky unavený". Špatně artikuloval a jeho mluva připomínala vyjadřování opilce po slušné dávce panáků. Nebylo to však poprvé, kdy vypadal, jako by ho trápila "viróza", což je v poslední době zlidovělý výraz pro stav člověka, zmoženého alkoholem.

Drmolil, vypadávala mu slova, na nějakého Hrubeše (tedy mluvčího vlády Jana Hrubeše) si vůbec nevzpomínal, i když o něm předtím přes den mluvil. Miroslav Kalousek předvedl při rozhovoru pro Radiožurnál zvláštní vystoupení.

A dal vzpomenout na nedávnou aféru s virózou prezidenta Miloše Zemana, kterému ostatně sám Kalousek adresoval posměšek, že mezi korunovační klenoty mohla přibýt i šavle.

Stejně, jako se spekulovalo o tom, že Miloš Zeman nebyl při otevírání klenotů ve formě kvůli alkoholu, tak se nyní do řečí dostal i Kalousek. Zda před svým rozhovorem něco "popil", není známo.

Jeho vyjadřování však bylo na hony vzdálené tomu, jakému jsme u jinak výřečného ministra zvyklí. "Jednalo se o důležité aktuální téma směrem k financím. Dotazy směřovaly na toho nejpovolanějšího. Osobní kondici ministra mi nepřísluší komentovat," zdržel se mluvčí Českého rozhlasu Jakub Čížek raději komentářů. Posuďte tedy formu ministra Kalouska sami.

Sám Kalousek pak později pro tn.cz svůj netradiční výstup odůvodnil tím, že je strašně unavený, protože několik dnů a nocí nespal. Snad ne kvůli viróze?

Již v minulosti přitom televizní kamery zastihly protřelého politika různě indisponovaného. Třeba když měl poněkud rozbouřený žaludek pro změnu ve vysílání ČT.

Na rozdíl od Miloše Zemana však Kalousek svůj pozitivní vztah k alkoholu nijak nezdůrazňuje, spíše naopak. Četné fotografie se sklenkou v ruce však hovoří proti němu. A také momenty, kdy působí přinejmenším "rozjařeně". Třeba jako když se před Sněmovnou podepisoval "kok*tům".

Ne vždy je však Kalousek dobře naložen. Známý je také moment, kdy na rozdíl od Pavla Béma a Zdeňka Škromacha dýchnout pro projekt Střízlivápolitika.cz do alkoholového testeru.

manolla1 ( 7. června 2013 16:21 )

Žádný div .., po tom všem jak se chovají, co dělají s naší republikou, poctivými lidmi, atd. se nedivím že chlastají jako norci - být nimi - tak jsem v lihu nonstop, nebo dávno chodím kanálem!

japos22 ( 7. června 2013 12:06 )

Co jsi tím chtěl říct? Protože naopak to neplatí

franta15 ( 7. června 2013 11:31 )

Toto máme vládu!!! Ministr zahr. věcí spím všude kam si sedne, někdy i ve stoje a jeho stranický kolega a nejmocnější člověk u nás Kalousek dělá důležité rozhodnutí v opilosti. A co dělá náš premiér. Drží ústa a vůbec mu to nevadí. Slušní poslanci a senátoři by měli dát návrh na to, aby se kontroloval alkohol při vstupu na všechna jednání. Běžně se to dělá v soukromých firmách a při zjištění alkoholu- okamžitý vyhazov. Toto si nemůžeme nechat líbit, tyto sprosťárny. Zemi vládnou alkoholici a nic se neděje. ČSSD, dělejte už konečně, odejděte, nebo vás necháme odejít po volbách příští rok. Tady pomůže už jenom to, že všichni budeme volit KSČM, horší to určitě nebude. A Zeman by se měl léčit, protože musí mít vážné zdrav.problémy.Nemám tím na mysli jeho virozu... V tom stavu jak je dlouho nevydrží a budeme brzy dělat znovu volby.

krupan10 ( 7. června 2013 11:12 )

to máte pravdu, protože tento kre.tén, katolík je nejmocnější muž Česka

reggina ( 7. června 2013 10:49 )

Na co?! Cirkevni restituce uz ma, ostatne je mu sumak

Zobrazit celou diskusi