Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Podnikatel vystřílel do partnera 13 nábojů ze dvou zbraní: Za vraždu si odsedí 18 let!

Podnikatel Pavel Švancara si odsedí 18 let ve vězení za vraždu
Podnikatel Pavel Švancara si odsedí 18 let ve vězení za vraždu  (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
6. června 2013
09:27

Byla to hotová poprava! Podnikatel Pavel Švancara vystřílel na svého obchodního partnera 13 nábojů ze dvou zbraní. Odsouzen byl za vraždu na 18 let vězení, ale proti rozsudku se odvolal. Nejvyšší soud ale trest potvrdil.

Nejvyšší soud nenašel důvod k zásahu. „Uložený trest odnětí svobody v trvání 18 let je sice trestem přísným, vyměřeným v horní polovině zákonné trestní sazby, avšak rozhodně nejde o trest, který by nějak vybočoval z ústavního rámce proporcionality trestní represe,“ stojí v usnesení. Rozhodnutí padlo v květnu bez veřejného jednání.

S obětí měl firmu na vymáhání dluhů

Švancara i jeho oběť se znali. Společně provozovali firmu na vymáhání peněz. Švancara si od kolegy půjčoval peníze a kupoval auta. Měli ale také spory, které předloni v listopadu vyvrcholily hádkou v autě mezi obcemi Javory na Děčínsku a Slavošov na Ústecku. Co přesně se v autě dělo, není jasné. Švancara tvrdí, že mu kolega vyhrožoval a přiložil pistoli k hlavě, a tak vytáhl svou pistoli a začal střílet.

Pálil ze dvou zbraní

Podle vyšetřovatelů oběť nejprve zasáhlo pět ran z pětiranného revolveru. Když se dal postřelený muž na útěk, vytáhl Švancara i druhou zbraň. Muž uběhl asi 400 metrů, poslední ránu dostal podle policistů do hlavy z bezprostřední blízkosti, když už ležel. Švancara se hájil tím, že střílel i protivník. Soudy ale jeho verzi neuvěřily.

renataren ( 6. června 2013 18:42 )

Slaďoučkej hošan... měl by si už začít promazávat jistý otvor... hošani se na něj již dozajista těší...

wimr ( 6. června 2013 12:40 )

Mládek to řek dobře, jsou to všechno paraziti a patří zlikvidovat, doufám, že až se jako česan chopí vlády, zamete s tímto odpadem.

luckypunch ( 6. června 2013 10:34 )

Ale svetřík má sladkej, doufám, že ho negři v lochu ocení. Bude jim tam dělat přehlídky!!!

zlobivka1986 ( 6. června 2013 10:17 )

Jojo ať žijou celoplášťové střely. Do někoho vyprázdníte revolver a on si v klidu utíká ještě 400 metrů. Zastavovací účinek nula a nebezpečnost odražených střel je obrovská. Proto nesmí policajti střílet v metru a na vařejných prostranstvích. protože když na někoho vystřelí projde to pěti lidma v řadě. To zase nějaký blb zakázal vše ostatní kromě celoplášťů, kterou jsou defakto mnohem nebezpečnější než nějaká dutá kulka, která se po nárazu okamžitě deformuje a kromě cíle už nikam dál neletí.

Zobrazit celou diskusi