Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Ubytovna hrůzy ve Vítkově: Násilí v ní i okolo. Už dřív tam zemřel člověk

Tomáš se po údajném napadení dvěma kluky bojí chodit ven
Tomáš se po údajném napadení dvěma kluky bojí chodit ven  (Autor: Blesk - Jiří Krušina)
Autor: kru, psch - 
2. června 2013
13:11

Okolo ubytovny ve Vítkově se točí negativní aura. Kromě toho, že zařízení neustále překračuje kapacitu, odehrála se zde před rokem tragická událost. Muž tam ubil svoji družku. Minulý týden tam pro změnu údajně naháněli osmiletého Tomáše dva kluci s noži v ruce.

Zcela zoufalý je starosta Vítkova Pavel Smolka. Již několikráte se snažil s majitelem ubytovny dohodnout na tom, aby nebyla překračována kapacita zařízení.

„Nešlo to po dobrém, a proto budeme se stavebním úřadem majiteli udělovat pokuty. Není možné, aby žilo 60 lidí v objektu pro 30 osob. Před ubytovnu umístíme bezpečnostní kameru. Již v minulosti se stalo, že malé děti zde skočily pod kola řidiči. Ten pohotově zabrzdil. Monitoring této lokality ale bude na místě,“ uvedl starosta Vítkova Smolka.

Útok na Tomáše?

Útok na Tomáše (8) potvrdila i policie. „Matka napadeného dítěte nám incident oznámila. Šetřením jsme ustanovili za možného útočníka šestiletého chlapce rómské národnosti. Po zadokumentování jsme případ předali odboru sociální péče. Policie vzhledem k nízkému věku pachatele nemůže zahájit jeho trestní stíhání,“ řekl policejní mluvčí z Opavy René Černohorský.

V ubytovně ubil družku paličkou

Brutální vražda se stala před rokem v ubytovně, z níž vyběhli dva rómští chlapci s noži v ruce. Opilý Ladislav Kováč (41) tehdy ubil paličkou na maso a ukopal k smrti svoji družku Hanku (†25). Ostravský soud vraha poslal na 24 let za mříže. Případ byl o to otřesnější, že násilí na matce se musely dopouštět její malé děti (5, 4, 2), jelikož měly strach, že je otec taky zbije.

Chlapci z této ubytovny údajně napadli s noži v ruce osmiletého Tomáše, když šel z nákupu Chlapci z této ubytovny údajně napadli s noži v ruce osmiletého Tomáše, když šel z nákupu | Blesk - Jiří Krušina