Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Paterčata už chtějí ven z bříška: Supermámu lidé poctili mnoha dárečky pro děti

Autor: Jan Doležal, mokk - 
1. června 2013
19:09

Nedělní narození milovických paterčat hýbe celým Českem! Vyvolalo obrovskou vlnu solidarity mezi lidmi z celé republiky. Především mámy od dětí posílají supermámě Alexandře Kiňové (23) pro paterčátka dětské oblečení, hračky, pleny a spoustu dalších věcí.

Babička paterčat Olga Kiňová (41) nedělá už několik dní skoro nic jiného, než že chodí na poštu přebírat balíky. „Je to opravdu krásný pocit, když vidíte, jak se úplně cizí lidé snaží pomoci. Přicházejí zásilky nejenom z okolí, ale třeba i z Turnova nebo ze Zlína,“ popisovala Blesku paní Olga.

Dárky i podpora

Lidé neposílají jenom potřebné věci, ale i dopisy. „V nich vnoučátkům i dceři přejí, ať jsou zdravé a šťastné. Všem prostřednictvím Blesku moc děkujeme za podporu. Pro naši rodinu to znamená povzbuzení, které nedokážeme ani popsat,“ řekla se slzami v očích babička dětí.

Porodí už v neděli

Alexandra porodí paterčátka už v neděli ráno císařským řezem. Operace proběhne na běžném operačním sále. Děti odrodí speciální tým porodníků posílený o pediatry, porodní asistentky a zdravotní sestry. Hned po porodu půjdou novorozenci do inkubátorů. Lékaři nejen děti, ale i matku pečlivě sledují a budou bedlivě pozorují i po porodu.

Pětinásobná oslava

Rodina už začíná přemýšlet o monstrózní oslavě. „Narodí se pět dětí, takže je musíme pětinásobně zapít. Určitě si u toho i pořádně popláčeme,“ usmíval se bratr supermámy Petr Kiňa (21).