Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Maďarsku zatkli Češku-podvodnici: Nakradla si 232 milionů Kč!

Češka byla zatčena kvůli milionovému podvodu
Češka byla zatčena kvůli milionovému podvodu  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
30. května 2013
18:32

Myslela si, že jí to projde, ale v maďarské Budapešti nad ní spadla klec. Češku-podvodnici tam zatkli, protože je podezřelá z finančního podvodu, který jí vynesl 232 milionů.

Podvodníci operující v USA údajně tyto prostředky vylákali od občanů různých zemí pod příslibem výhodné investice. Peníze byly na konto Češky poukázány z USA a měly být dále převedeny do Číny, řekl dnes na tiskové konferenci v maďarské metropoli zástupce maďarského daňového úřadu.

Celkem podvodníci získali 790 milionů

Podvodníci působící v USA podle jeho upřesnění získávali peníze od občanů různých zemí pod záminkou, že je za ně investují na nereálně vysoký denní úrok 2,15 procenta. Jejich záměrem prý ale bylo peníze zpronevěřit. Celkem tak údajně okradli 15.000 vkladatelů o asi 790 milionů korun.

Na jejím dopadení se podílela FBI

Na odhalování maďarských transakcí se podíleli i pracovníci amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Podnět k vyšetřování dala příslušná banka, která upozornila na podezření z praní špinavých peněz. Bylo jí totiž nápadné, že během 20 dnů bylo na kontě Češky uskutečněno nezvykle mnoho peněžních převodů - konkrétně 5300.

zkr.dave ( 31. května 2013 09:23 )

No měla smůlu, že na ní přišli

gogo ( 31. května 2013 07:03 )

Naprostý souhlas..

gogo ( 31. května 2013 07:02 )

Historie naší země je podstatně větší než jen od nějakého pomateného podvodníka Havla ... A co v její historii jsme dokázali, před tím já chlapče smekám. Nevím proč se jen stydíš a nenávidíš..

gogo ( 31. května 2013 07:00 )

Není to jinak, ale Česko se neholedbá že je pupkem světa...

nezmarm ( 30. května 2013 23:46 )

Ja chapu hiawathu. Jsme tak malinkaty statecek, ale mame docela slusnou mafii propletenou s vladou a nasi prezidenti nam zrovna radost nedelali. Spis nam skodi Zemanova opilost a Klausovo faux pas s kradenim pera v primem prenosu. Ale treba pan doktor Pomahac je opravdu trida a diky Lendlovi, Navratilove ci nasim hokejistum nas zna cely svet. Bez pana Wichterleho by svet neznal kontaktni cocky a take prvni kostka cukru byla vyrobena v Dacicich. Ceske sklo, karlovarsky porcelan, bizuterie. Na tak malinkaty statecek mame v historii hodne velikanu a hodne historickych prvenstvi. Ale nekteri lide nam proste kazi povest

Zobrazit celou diskusi