Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miminko vyprostili z potrubí: Matce, která ho spláchla, nic nehrozí!

V Číně vyprostili miminko z potrubí. Už je zpátky u matky!
V Číně vyprostili miminko z potrubí. Už je zpátky u matky!  (Autor: ČTK, Reuters)
Autor: simao, ČTK - 
31. května 2013
07:45

VIDEO: Tahle neobvyklá záchranná akce zaujala celý svět. A video s miminkem, vytaženým z odpadní trubky se stalo hitem. Mnoho lidí si říká, jak to matka mohla vůbec udělat, že své dítě spláchla. Úřady však matce uvěřily, že šlo o nešťastnou náhodu a miminko jí bez postihu vrátily. Vyzvedla si jej i s partnerem - známostí na jednu noc.

Spekulovalo se o tom, že miminko mladá a svobodná matka (22), pracující v čínské restauraci, spláchla úmyslně, protože bylo nechtěné. Těhotenství ostatně po celou dobu tajila, nosila volné šaty, případně si břicho stahovala. Porodila pak také tajně na toaletě domu ve městě Ťin-chua v provincii Če-ťiang.

A pak miminko spláchla do záchoda. Původně se sice k dítěti nehlásila, i když to byla ona, kdo zavolal pomoc. Celou dvouhodinovou záchrannou akci na místě sledovala a nakonec se přiznala, že je dítě její.

Když se však novorozence, zaseknutého v odpadní rouře, podařilo vyprostit živého, aféra nabrala nečekaný směr. Miminko bylo vráceno matce! Podle policie zpočátku mlčela ze strachu, pak ale prý začala mluvit pravdu. Úřady jí uvěřily, že dítě spláchnout nechtěla.

Láska na jednu noc: Miminko si odvezla i s partnerem

Oficiální příčina nehody tedy zní "nešťastná náhoda". Zdravého chlapečka si pak dnes matka odvezla z nemocnice, prý společně s mužem, který je pravděpodobně jeho otcem.

Strávili spolu pouze jednu noc a muž proto požádal o provedení testu otcovství. Pokud se ukáže, že je dítě skutečně jeho, je prý připraven syna podporovat. Zda však bude pár vychovávat malého šťastlivce společně, však zatím není jisté.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi