Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodina vraždícího monstra z Brna poprvé promluvila: Kevin nic neudělal

Autor: šim - 
30. května 2013
11:47

Nožem a sekyrou údajně zavraždil postupně svou tetu Veroniku H. (†46), strýce Martina (†50) a pak i dva bratrance Davida (†17) a Filipa (†23). Uřezal jim ruce, které chtěl poté spálit, zřejmě aby se zbavil jejich otisků prstů. Z toho je obviněn Američan Kevin Dahlgren (20). Jeho rodiče však tvrdí opak. „Není za to zodpovědný,“ řekli pro americká média.

20letý mladík, který byl obviněn z vraždy 4členné rodiny z brněnských Ivanovic, nejméně do dalšího soudu zůstává ve vazební věznici v americké Virginii. K hrozivému činu se poprvé vyjádřili jeho rodiče.

„Nevěří tomu, že je Kevin za tyhle činy zodpovědný,“ řekl americkému deníku The Tribune Dahlgrenův právník Theodore Simon, který však odmítl odpovídat na jakékoli otázky k případu.

Simon pouze uvedl, že byl za Dahlgrenovou rodinou v Kalifornii, kde rodiče Kevina, Sandy a Wayne, žijí. „Podle nich je to nepochopitelné, nepředstavitelné a nemožné,“ citoval právník jejich slova. Podobně se k případu vyjádřili také jejich sousedi, kteří o nich mluví jako o spořádané a bezproblémové rodině.

Jenže právě kvůli své problematické povaze a psychickým potížím byl Kevin svou rodinou před pár týdny odeslán do České republiky k příbuzným, aby si zde údajně léčil hlavu a našel svou skutečnou identitu. Jeho krátký pobyt skončil minulý týden vyvražděním celé rodiny, tety, strýce a dvou bratranců.

Kevin poté, co je ubodal a rozsekal sekyrou, uprchl do Vídně, odkud odletěl do Washingtonu. Na tamním letišti už na něj čekali detektivové z FBI, kteří ho při vystoupení z letadla zadrželi. Od té doby je Dahlgren ve vazbě. Jeho právník bude požadovat propuštění na kauci, státní zástupkyně se však nechala slyšet, že proti tomuto návrhu bude vystupovat jednoznačně zamítavě.

Pohřeb obětí brněnského masakru se uskuteční už tuto sobotu. Poslední rozloučení s rodinou uspořádala ukulele kapela, v níž hrál zavražděný otec a jeden syn.

blanka19 ( 31. května 2013 15:16 )

Na Wikipedii jem četla, "že se objevily spekulace, že zavražděný mohl být satanista, protože vyznával skupinu ACDC, před jejímž logem je vyfocený na svém profilu na Facebooku. Mnohem pravděpodobnější však je, že tkanina s nápisem skupiny ACDC patřila zavražděnému otci, který vyznával tento kulturní styl a Kevin Dahlgren byl s ní pouze vyfocen v domě, v němž se udály vraždy" .... tak už tomu vubec nerozumim, to je silné kafé

blanka19 ( 30. května 2013 21:34 )

cinderella1 mlží, až se ji z huby práši

dobrotka ( 30. května 2013 20:52 )

Uz jsem s tebou souhlasila u jineho clanku

blanka19 ( 30. května 2013 20:38 )

blanka19 ( 30. května 2013 20:36 )

cinderella1 a anka e vzájemne doplňují a podporují, možná sú to samotní rodiče toho spratka

Zobrazit celou diskusi