Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Doktorka zavolala dceři, že jí zemřel otec: Z mobilu mrtvého pacienta!

Doktorka sdělila dceři úmrtí jejího otce z jeho mobilu! (ilustrační foto)
Doktorka sdělila dceři úmrtí jejího otce z jeho mobilu! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: op, simao.k - 
29. května 2013
06:29

Pořádný skandál řeší nemocnice v Břeclavi. Jedna z jejích doktorek ho přitom způsobila údajně svou neopatrností. Dceři mrtvého pacienta sdělila informaci o úmrtí jejího otce přes telefon - ovšem z mobilu mrtvého táty. Prý nechtěně.

Pozůstalí považují jednání doktorky za nemístné a neetické, lékařka Iveta Lašková z břeclavské onkologie se brání, že senior nezanechal kontakt, a tak musela použít jeho mobil.

Dovolala se dceři mrtvého pacienta a oznámila jí jeho smrt. Prý citlivě. Není však třeba zmiňovat, že dcera byla zaskočená. Vždyť jí volalo číslo jejího otce, tak co se to děje...

Lékařka se brání, že šlo o krajní řešení. A celou situaci se snažila vysvětlit. Původně prý ani z telefonu volat nechtěla. "Bohužel to byl telefon pro seniory, který neovládám, abych si jen rozklikla číslo, bylo tam pouze jméno. Viděla jsem to v tu chvíli jako jedinou možnost," hájila se Lašková na dotaz deníku Aha!, který o neobvyklém případu informoval.

"Tento postup lékařky považujeme za neetický a za překročení lidskosti a porušení pravomoci lékaře. Informace o úmrtí pacienta má být pověřené osobě podána z telefonu nemocnice a nikoliv z přístroje pacienta, který si lékařka »půjčí«. Moji ženu to velmi zasáhlo!" rozčiluje se však zeť zesnulého.

Za jednání lékařky se již ředitelka nemocnice omluvila. E-mailem. Rodině to nestačí, celou záležitost chce hnát na jihomoravské hejtmanství, kterému šéfuje Michal Hašek (ČSSD).

 

catapult ( 29. května 2013 17:47 )

Žádný kontakt nebyl uveden. Měla poslat telegram na adresu nebožtíka? Ten by si ji těžko vyzvedl.

catapult ( 29. května 2013 17:11 )

Vážně nás zaráží, že se tímto média zabývají. Ještě více nás však zaráží, že nejsou natolik precizní, aby si informaci ověřili z durhé strany a utvořili si vlastní názor na věc. Konkrétně u tohoto případu nás překvapuje, že "rodina" zesnulého si nepřeje být jmenována - PROČ, když se domnívají, že pravda je na jejich straně. Možná proto, že dotyční nebyli starostliví natolik, aby zesnulého navštívili a zanechali na sebe kontakt, když byl evidentně v posledním stadiu svého života. Znovu se ptáme PROČ? Pozoruhodné je, že poslední a jistě těžké chvíle s ním strávila již několikrát zmiňovaná doktorka a ne jeho tolik "zarmoucená" rodina. A ti, co odsuzují chování doktorky, ať navrhnou řešení, jak by se tento případ měl řešit!!! A když se tu bavíme o lidskosti a etice, tak nám prozraďte, jak snášíte úmrtí blízké osoby!? Jaký člověk má žaludek na to neprodleně po takové ráně osudu řešit, jak byla tato zpráva oznámena. Myslím, že tatínek či tchán by se ještě divil, čeho jsou jeho dcera či zeť schopni.

doktorsafranek ( 29. května 2013 13:24 )

Bibijana na malý děti a na chudáky musí bejt přísnost!!! Já sem ležel Jeden a půl dne v jisté nemocnici. Se mno na pokoji byl pacient, který měl zápal plic. Silně kašlal.Když chvíli usnul tak chrápal silou asi 40-50 decibewl. Sestra mi pro uklidnění dala l/2 tablety lexaurinu. Celou prý mi dát nesmí. b Druhý den jsem jel autem domů a za volantem jsem asi 3 x usnul

doktormediciny ( 29. května 2013 13:17 )

Toto je ukázka Břeclavi, jsou tam zlí lidé... V Praze si přihrávají miliony, lékaři berou funkce s 50-80 tisícovými platy. A tady budou pranýřovat lékařku za nic

abyss ( 29. května 2013 13:09 )

Na novinkách psali, že kolonku koho mohou o jeho stavu informovat, vyplnil, ale telefonní čísla si nepamatoval. To znamená, že ti "vzorňáci", co si na postup lékařky stěžují, se pravděpodobně za otcem do nemocnice vůbec neobtěžovali na návštěvu, a tak nedali personálu ani možnost aby se jich na telefonní číslo zeptal.

Zobrazit celou diskusi