Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Přísně střežený Miloš Zeman: Chrání ho přístroj za milion!

Autor: Vera Renovica, mokk - 
29. května 2013
05:44

Představte si to: ochranka prezidenta narazí na místě, kam se má Miloš Zeman (68) dostavit, na neznámou látku. Dříve by musela evakuovat prostor a poslat vzorek do laboratoře. Výsledek by přišel za několik hodin a bylo by po vší parádě. Dnes ale vše během vteřin zvládne malá krabička zvaná spektrometr!

Takzvaný Ramanův spektrometr za zhruba milion korun má teď k dispozici Útvar pro ochranu prezidenta. „Spektrometr je vlastně identifikátor chemikálií a výbušnin. Laser nasměrujete na látku a přístroj ji pak během chvíle vyhodnotí na základě své databáze, která má zhruba 12 tisíc záznamů,“ vysvětlil Blesku ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta plk. Petr Dongres.

A prý jde o natolik nezbytný aparát, že kamkoliv se pan prezident hne, spektrometr jede s ním. Nikoliv však proto, aby si Zeman měřil, zda nemá v bílém víně přílišné množství škodlivého metanolu. „Podobný typ spektrometru se proslavil v kauze metyl. Ale to je jen jedna setina toho, co skutečně umí. Primárně bude využíván na identifikaci chemikálií a výbušnin,“ řekl Dongres.

sphere82 ( 29. května 2013 11:48 )

máš pravdu o tom upsání se... ale nemá ani smysl abych vytahoval jeden bod - dobře, já uznávám, že nějaké argumenty budeš mít pro kterýkoli z těch bodů, stejně jako někdo jiný argumenty proti. To co chci říct, je, že každý máme daleko k dokonalosti, a na každého něco najdeš. A většina světových a českých politků je ještě horší než Zeman...můžeme být nakonec rádi... A proč jen stále na něm vynášet to špatné. Nakonec Zeman má i plusy - proč nepsat v zájmu objektivity i o nich? -vysoká inteligence, schopnost působivě a logicky mluvit, diskutovat, formulovat, ekonomické vzdělání, sečtělost - snažit se to brát trošku objektivněji, to je vše co chci říct.

ernstthal ( 29. května 2013 11:24 )

Až prezident laskavě vystřízliví,mohl by se vyjádřit ke zkopané dvojici cikány?Kecá ovarovou hubou ke všelijakým hovadinám,ale ožehavá téma ignoruje.Jak bude tentokrát reagovat na jeho oblíbené téma SUDETY???

sphere82 ( 29. května 2013 11:18 )

P. S. Jinak s tebou souhlasím, že Dienstbier by byl určitě lepší.

sphere82 ( 29. května 2013 11:15 )

Jen levná demagogie. 1) neexistuje úspěšný politik který mluví jen pravdu, stejně jako neexistuje objektivní jediná pravda. V porovnání s ostatními ve světě i zde politiky patří Zeman k těm pravdomluvnějším. 2) presumpce neviny. Až Zemana odsoudí, určitě uznám že jsem se mýlil, ne dříve. 3) V soukromí jeho věc, na veřejnosti zatím jeden sporný případ - neprokázáno. Může se jednat i o onemocnění vestibulárního aparátu. Cizina - o ztrapňování - to je jen přání otcem myšlenky. V Rakousku mluvil nediplomaticky, o ztrapnění rozhodně nejde. Nedodržování slova - sice nevím, o co konkretně jde, ale zatím je i v tomto daleko lepší než jeho předchůdci zde a většina kolegů ve světě. Takže takových blábolů mohu nasekat o jakémkoli politikovi na světě, budu-li chtít.

japos22 ( 29. května 2013 11:01 )

Až Miloš opustí úřad, jistě si nevezme přístroj s sebou, zůstane pro dalšího... nevidím v tom žádný problém A kdyby se něco stalo, ti co řvou kvůli přístroji, by byli první, kteří by řvali, že ochranka zanedbala svou práci

Zobrazit celou diskusi