Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

FBI pro Blesk o zadržení vraha 4 lidí: Čekali jsme na něj na letišti

Autor: op, vk, mokk - 
25. května 2013
13:18

Spravedlnosti unikal necelý den. Kevina Dahlgrena (20), obviněného ze čtyřnásobného masakru rodiny v Brně-Ivanovicích, zatkli agenti FBI ve čtvrtek večer českého času na letišti ve Washingtonu. Pokud ho rodné Spojené státy vydají brněnskému soudu, hrozí mu doživotí.

Blesku se podařilo kontaktovat vyšetřovatele přímo v USA. Dahlgrena zadrželi agenti FBI při vystupování z letadla United Airlines, které letělo z vídeňského Schwechatu do Washingtonu. „Můžu potvrdit jeho zatčení, avšak žádné další informace v souvislosti s Dahlgrenem nebudeme prozatím sdělovat,“ oznámila Blesku zvláštní agentka FBI Jacqueline Maguire.

Kriminalisté zjišťují okolnosti, za jakých muž podezřelý ze čtyř vražd opustil Česko. Zatím nezveřejnili, zda si letenku do USA koupil až po činu, nebo měl otevřenou zpáteční.

Mladý Američan, který přiletěl do tuzemska před třemi týdny za svou tetou Veronikou H. (†46), strýcem Martinem H. a bratranci Davidem (†17) a Filipem (†20), pozabíjel příbuzné ve středu večer postupně několika různými zbraněmi. Podle šéfa kriminalistů Antonína Hrdličky šlo o úkladný trestný čin, spáchaný s rozmyslem. „V tomto případě nešlo o skutek v afektu. Motivy činu zatím bohužel neznáme a snad se to dozvíme od obviněného,“ řekl policista.

Video Policie zatím neví, jak se dahlgren dostal do Vídně: Kriminalista Hrdlička vyzývá veřejnost ke spolupráci - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

Střelnou zbraň však podle něj mladý Američan při zabíjení příbuzných nepoužil. „Byla to brutální čtyřnásobná vražda, kterou jsem ještě ve své dlouholeté praxi nezažil. Podrobnosti však vzhledem k obětem nebudeme sdělovat,“ kroutí hlavou Hrdlička. Ten žádá veřejnost o pomoc při zjišťování, jak se vůbec Dahlgren z místa činu dostal. „Do Vídně na letiště mohl jet autobusem nebo taxíkem. Pokud ho někdo ze svědků cestou viděl, ať se policii přihlásí,“ prosí zkušený kriminalista.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi