Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V Londýně popravili vojáka (†25) na ulici: Hrdinka se postavila čelem šílenci se sekáčkem!

Hrdinka z Londýna: Ingrid se vydala vstříc šílencům, kteří zabili vojáka na ulici za bílého dne
Hrdinka z Londýna: Ingrid se vydala vstříc šílencům, kteří zabili vojáka na ulici za bílého dne  (Autor: INT, Youtube, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
23. května 2013
20:07

Děsivá podívaná se naskytla kolemjdoucím v Londýně. Poblíž kasáren na jihu města totiž dvojice šílenců zaútočila na ulici na vojáka a ubodala ho k smrti! k hrůznému činu se přichomítla i Ingrid Loyau-Kennett. Matka dvou dětí se stala novou anglickou hrdinkou. Vyrazila totiž k jednomu z útočníků, postavila se mu tváří v tvář a začala s ním vyjednávat.

Šílenství. Tak očití svědci popisují masakr v londýnské čtvrti Woolwich, kde dvojice mužů popravila na ulici za bílého dne vojáka Lee Rigbyho (†25). Útočníci přitom vzkazovali děsivé poselství - šlo prý o odvetu za zabíjení muslimů v Afghánistánu. Video s útočníkem se sekáčkem a krví na rukou pak obletělo svět.

Hrdinka Ingrid

Hrdinkou tohoto okamžiku se přitom stala dvojnásobná matka Ingrid. Jela v tu chvíli zrovna autobusem kolem. Když spatřila, co se stalo, vyrazila neohroženě s útočníky vyjednávat.

"Seděla jsem vzadu a autobus zastavil. Jasně jsem viděla tělo na silnici a rozbité auto. Absolvovala jsem kurz první pomoci, když jsem vedla skauty, tak jsem kohosi poprosila, aby mi pohlídal tašku a vyběhla jsem z autobusu, abych zjistila, jestli někdo nepotřebuje pomoc," vysvětlila Ingrid deníku The Guardian.

"Dej mi tu věc, kterou držíš v ruce," řekla pak prý muži, kterého zabavila, než dorazila policie. Druhý z útočníků, kterého britská média identifikovala jako Michaela Adebolaju (28), mezitím pobíhal kolem a křičel na ostatní přihlížející. Mimo jiné i islámská hesla. 

Protesty proti přistěhovalcům

Policisté pak oba útočníky postřelili a zpacifikovali. Klid v ulicích však nenastal. V Londýně se totiž rázem zvedla vlna nevole proti přistěhovalcům. Vyšlo najevo, že Michael se sice narodil v Anglii, ale jeho rodiče pochází z Nigérie. Příznivci krajní pravice se narychlo sešli a vydali se demonstrovat. Vášně se snažil mírnit i britský premiér David Cameron. Ukončil návštěvu Paříže a vrátil se do vlasti. 

Premiér Cameron: Šlo o zradu islámu

Cameron označil vraždu za teroristický útok proti Británii a za zradu islámu. "Přísaháme věčnému Alláhovi, že proti vám nikdy nepřestaneme bojovat," křičeli totiž údajně útočníci.

"Nikdy neustoupíme před jakoukoli formou teroru či terorismu. Nebyl to jen útok na Británii a na britský způsob života, ale byla to také zrada islámu a muslimských obcí, které jsou přínosem pro naši zemi. V islámu není nic, co by ospravedlňovalo tento vskutku hrozný čin," sdělil všakCameron Angličanům, aby předešel náboženským nepokojům. 

Vraždu odsoudila i Islámská společnost Británie sdružující muslimy na britských ostrovech. "Nezáleží na tom, co se děje kdekoliv ve světě. Není žádné ospravedlnění pro to, co jsme viděli včera," řekla BBC zástupkyně společnosti Julie Siddiqi.

hiawatha ( 24. května 2013 18:07 )

Hofi, sbal si kufry, odjed do tech svych oblibenych islamskych zemi a uz tam, PROSIM TE, zustan! Ty se zastavas techto brutalnich barbaru, kteri jsou nevzdelani a krveziznivi. Tak si sbal fidlatka, jed tam a uzij si jejich krasneho zivota, at vis, co jsou zac. Ja tam byl sluzebne 6 mesicu a byl jsem rad, ze jsem se ve zdravi vratil zpatky do civilizovaneho sveta. To, jak tam zachazeji s zenami je naprosto neprijatelne. Jsou to barbari, kterym nezalezi na zivote druhych, ale ani jejich vlastnim.

hiawatha ( 24. května 2013 17:59 )

Vetsinou ale otravi

hiawatha ( 24. května 2013 17:58 )

Odsuzovat to muzeme, ale ani jako obcane UK nebo USA bychom s tim nic nenadelali, protoze ZADNY OBYCEJNY OBCAN nema tu moc zastavit ci zmenit rozhodnuti ministerstva obrany statu, potvrzene prezidentem tohoto statu. Vrazdeni civilistu je vzdy zavrzenihodne, ale prat americkym ci anglickym civilnim obcanum (potazmo detem) smrt jen proto, ze jejich armady utoci na Afghanistan nebo jiny muslimsky stat, to je proste vysoce nemoralni, krute a odporne. Mimochodem - president USA Barack Obama je sam muslim. Vojska z techto zemi doposud nestahl, i kdyz to byl jeho hlavni bod v predvolebnich slibech pred 5 lety, kdyz poprve kandidoval na presidenta. Pri jeho dalsim 4 letem volebnim obdobi se krome schvaleni snatku mezi homosexualy (coz je absolutne proti krestanskemu presvedceni) jeste muzeme dockat toho, ze tak krestanska zeme, jako jsou USA, kde Bible je temer zakon, se zmeni v zemi muslimskou. Po dobrem, ci po zlem. Ja sam jen doufam, ze ted prehanim a ze nemam pravdu. A mozna, ze ani ministri a presidenti nemaji moznost jakkoliv zasahovat do celosvetove politiky, ktera je vedena jinou, nadnarodni organizaci. Ale to uz bychom hovorili o konspiraci

hiawatha ( 24. května 2013 17:40 )

Ona spis pani neodhadla situaci. Jela v autobuse a videla lezet zakrvacene telo, coz ji jako zdravotnici primelo k okamzite reakci. A pak tam asi stala tvari v tvar realite. Zdravotnici jsou trenovani k asertivnimu jednani, protoze se dostavaji do ruznych kritickych situaci a mnohdy i samotni zraneni s nimi bojuji, protoze jsou zmateni, napr. pod vlivem soku, drog ci alkoholu. Ale myslim si, ze ji samotnou situace se sekackem prekvapila. Pak uz ale asi na vyber nemela. Jinak se 100% ztotoznuji s Vasim nazorem ohledne roztazivosti muslimu. Je to celosvetovy problem. Vladni urady vyspelych zemi jim nabizeji azyl a oni tak postupne penetruji do celeho sveta. A pak delaji to, co delaji. Multi-kulti neprinasi svetu smir, ale naopak zast a nenavist. Nejhorsi na tom je, ze tihle vetrelci vyuziji pohostinnosti statu, ktery je prijme, vystuduji za podpory tohoto statu, berou jejich socialni davky (vetsinou se jim opravdu nechce pracovat protoze v techto zemich kdo chce, ten si praci vzdycky najde) a az ten hostitelsky stat vysaji, tak se odmeni stejne, jako to udelali bratri Carnajevovi. Tento problem je opravdu obrovsky. Vsechny zeny, ktere tu budou drive ci pozdeji vykrikovat neco o tom, ze i oni maji sva prava, chci upozornit, ze jsem na vlastni oci videl, jak se muslimove ke svym zenam chovaji. Jejich pes je pro ne vic, nez zena. Byl jsem svedkem, ze muslim si vedl svoji zababusenou manzelku na voditku, aby ji vyvencil. Obesel s ni 2x panelak a vratili se domu. Tak ji vencil rano a vecer. Nikdy jsem ji nevidel jit samotnou nakupovat, s detmi na hristi u domu nebo treba jen vyjit ven se smetim. Pokud si, damy, prejete byt takto "chovany", tak se dal zastavejte muslimu a klidne je prijmete ve svem domove. Oni se vam za to odvdeci

osel ( 24. května 2013 13:08 )

Tohle se nebude stavat kdyz polezou do Afganistanu a jinde, to se bude stavat, kdyz dovoli muslimum lezt do Anglie. A specialne, kdyz budou ve vsem uprednostnovat nevzdelane primitivy.

Zobrazit celou diskusi