Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtyřnásobná vražda v Brně: Policie podezírá nebezpečného Američana. Pozor, je na útěku!

Autor: ČTK, oj, op - 
23. května 2013
10:12

Původně mělo jít "pouze" o požár, ke kterému dnes v noci vyjeli hasiči v Brně-Ivanovicích. Na místě se jim však naskytl hrůzný obraz. V době našli čtyři těla. Mrtvou matku, otce a jejich dva syny. Hlavním podezřelým je jejich příbuzný, Američan Kevin Dahlgren (20), který je na útěku. Policie varuje: Nesnažte se ho zastavit. Je ozbrojený a nebezpečný!

Podle informací Blesk.cz v domě bydlela teta hledaného Američana s manželem a dvěma syny. Protože je mezi oběťmi nezletilý, policie odmítá sdělit bližší informace. "Jedná se o rodinnou tragédii," uvedl pouze ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

"Podezřelého jsem potkal před několika dny, působil zcela v pohodě. Říkal, že je Sacramenta. Přijel, aby si tu našel práci. Chtěl vyučovat angličtinu. Říkal, že se mu v Česku líbí. Lidi tu jsou prý mnohem víc flegmatičtější než v Americe," řekl Blesk.cz soused zavražděné rodiny s tím, že se od něj snažil sehnat marihuanu.

Mrtví jsou členové hudebního uskupení Ukulele Orchestra jako Brno. Vražda se stala v rodinném domě jednoho z nich v Zatloukalově ulici.

"Bohužel naši kolegové jsou mezi oběťmi. Proto rušíme všechna vystoupení na nejbližší dny," řekl ČTK zpěvák orchestru Karel Heřman. Potvrdil také to, že další z obětí je žena - učitelka.

Na místo činu byli nejdříve přivoláni hasiči. Dahlgren se zřejmě po činu pokusil rodinný dům zapálit. "Skutečně jsme měli výjezd, na němž vzniklo podezření, že došlo k násilnému trestnému činu. Neprodleně jsme kontaktovali policii K záležitosti se proto po domluvě s ní nebudeme vyjadřovat," řekl ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

V tomto domě ke čtyřnásobné vraždě došlo. V tomto domě ke čtyřnásobné vraždě došlo. | Blesk - Ondřej Požár

Dahlgren pochází z Kalifornie. Podle policie mluví pouze anglicky a vystupuje na sociálních sítích. Na svém profilu na Facebooku uvádí, že žije v Brně. Ještě 10. května zde nabízel lekce angličtiny, kterými si zřejmě v Česku přivydělával.

Na Facebooku nabízel lekce angličtiny Na Facebooku nabízel lekce angličtiny | Facebook.com

"Po muži intenzivně pátráme a žádáme občany o jakékoliv informace k jeho pohybu. Poznatky o výskytu hledaného muže bez prodlení sdělte na krizovou linku 158," zdůraznila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Kriminalisté důrazně varují občany, aby se muže v žádném případě nepokoušeli zadržet. Jde o nebezpečného muže, který je pravděpodobně ozbrojený, dodala Vedrová.

Pokud máte o Kevinovi Dahlgrenovi nebo o rodině, kterou popravil, jakékoliv informace napište na tip@blesk.cz nebo zavolejte na telefonní číslo 724014586


britto ( 23. května 2013 22:20 )

Ono je jedno ze je american.Proste se to stava,tak jako cesi vrazdej v cizine a nikdo nas za to neodsuzuje ze jsme hned spatny narod.Pred lety zavrazdil cech mladou brazilskou studentku v USA a pred par tydny vrazdily cesi ve Francii.Jsou to vysinuti jedinci bez ohledu na narodnost.V tomto pripade jeste ani neni jasno,zda je to skutecne pachatel.Zatim je jenom podezrely.Mozna,ze se dockame jeste prekvapeni jak se to vubec stalo,proc a kym!!

cinderella1 ( 23. května 2013 21:04 )

tady nekomu evidentne preskocilo

cinderella1 ( 23. května 2013 20:59 )

Ja nedam na skupinu AC/DC dopustit, vzdyt frontman Brian Johnson zije ve stejnem meste jako ja.

cinderella1 ( 23. května 2013 20:51 )

maximillian ( 23. května 2013 20:32 )

Znam jednu takovou - je to moje matka... ty debilatko male

Zobrazit celou diskusi