Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Maďar utekl z vězení: Půjčil si papíry od Čecha, Honza tak sedí dál!

Maďarský trestanec si od českého spoluvězně půjčil jeho propouštěcí doklady a utekl v Dráďanech z vězení (ilustrační foto)
Maďarský trestanec si od českého spoluvězně půjčil jeho propouštěcí doklady a utekl v Dráďanech z vězení (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
16. května 2013
22:14

Z káznice v německých Drážďanech utekl maďarský vězeň Roland Homeszki a využil k tomu jednoduchý trik - půjčil si papíry od svého českého spoluvězně Jana Ponce, který měl být propuštěn, učesal se, oholil a vyrazil do světa. Jde po něm nyní německá policie, "český Honza" kvůli tomu sedí dál.

S použitím neobvyklého triku uprchl maďarský obchodník "s bílým masem", který údajně nutil k prostituci třeba patnáctiletou dívku, z vězení. Využil podobnosti s českým spoluvězněm, který měl být ve středu propuštěn. Stačilo prý jen pár drobných úprav.

S propouštěcími doklady Čecha pak pohodlně odešel z věznice. "Německá policie od středy pátrá po dvaatřicetiletém Maďarovi Rolandu Homenszkém, jenž by mohl rovněž vystupovat pod jménem Jan Ponec. Zatím ale policisté nemají žádnou stopu," napsal německý deník Sächsische Zeitung, který o případu informoval.

Jak se podařilo Maďarovi svého českého kolegu přřesvědčit, aby dál seděl, zatímco on bude volný, není jasné. Při propouštěcí proceduře se mu každopádně podařilo všechny úředníky dokonale oklamat.

Český trestanec Jan Ponec však má nyní smůlu. Německá policie celý útěk prošetřuje a Ponec zůstane prozatím za mřížemi.

Homenszki byl od dubna ve vyšetřovací vazbě s obviněním z obchodování s lidmi. Údajně nutil patnáctiletou dívku k prostituci a dával jí drogy.

jenda_benda ( 16. května 2013 22:29 )

Pěkný oblečky... Takový stylový.

Zobrazit celou diskusi