Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jakub pomáhal uklidit tělo Petry (†15): Má novou holku a hraje si s dětmi

Autor: Jiří Čada - 
16. května 2013
05:00

Brutální vražda mladé studentky Petry (†15) před časem otřásla nejen Jihlavou, ale celým zbytkem České republiky. Její tělo prý pomáhal svým kamarádům vrahům odklízet Jakub D. (19). Ve městě mu nikdo neřekne jinak než "odklízeč". A teď? Tváří se jako slušňák, má novou holku a hraje si s dětmi na pískovišti.

Zatímco vrah Petry Michal K. a jeho další komplic Tomáš Z., který mu už těžce zraněnou dívku pomáhal nakonec uškrtit šňůrou od počítače, jsou ve vazební věznici, Jakubovi, který jediný zůstal na svobodě pořádně otrnulo.

„Už se neskrývá doma u mámy. Chodí si po venku s partou nových kámošů. Ti ho možná za to co udělal obdivují,“ svěřil se naštvaně Blesku jeden z blízkých přátel mrtvé Petry. Nechce zveřejnit své jméno. Jakuba by prý stále nejraději zmlátil.

„Chodí s partou, ta ho zatím chrání. Když, ale vidím ten jeho drzej a sebevědomej ksicht, tak bych ho dokopal,“ zuří tiše mladík.

Mediační a probační služba Jakubovi vyšla vstříc a nástup na odpracování 100 hodin obecně prospěšných prací za jeho předchozí krádeže mu zatím odložila.

Pro policii je korunním svědkem, který bude v případu vraždy Petry svědčit proti jeho dvěma zbývajícím kumpánům.

"Je pod jejich ochranou a on to dokáže využívat. Když má z někoho strach, jednoduše si na pomoc přivolá policisty. Do několika minut jsou vždy spolehlivě na místě,“ zdůraznil bývalý kamarád Petry.