Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strážník zastřelil otce dvou dětí, který přepadl benzínku: Trestán nebude, chránil rukojmí

Autor: iža, ljš - 
14. května 2013
22:58

Bylo to poprvé v životě, co strážník Zdeněk (46) vystřelil na člověka. U městské policie slouží dvaadvacet let a do osudného večera střelil ve službě jen jednou do vzduchu. Teď jeho kulka zabila otce dvou dětí. Policista však neměl na vybranou, muž byl odhodlaný takto spáchat sebevraždu.

Do benzínky vkročil jako první. „V ruce držel masivní nůž. Schoval jsem pistoli a dal ruce nahoru. Snažil jsem se ho přesvědčit, aby nůž zahodil, že mu chci pomoci, on ale řval, že pumpaře podřeže a odjebe,“ vzpomínal strážník.

Když útočník naznačil, že bude bodat a nereagoval na další výzvy, policista jednou vystřelil. „Spadl za pult. Ležel na pumpaři, který ho prosil, že má rodinu a děti, aby mu neubližoval. Prali se o nůž, a když čerpadláře pořezal, vystřelil jsem podruhé. Chránil jsem rukojmímu život,“ řekl Blesku strážník Zdeněk.

Sebevrah

K tragédii došlo 15. ledna na benzínce v Karviné-Ráji. Kriminalisté  potvrdili, že muž skutečně nepřišel na pumpu loupit, ale na čerpadláře (44) útočil nožem proto, aby ho policie mohla zastřelit. Jak Blesk zjistil, Marián K. takto neobvykle řešil vleklou rodinnou krizi. Několik hodin před smrtí dokonce poslal rodinné přítelkyni SMS, že ho žena s jejich dvojčátky opouští.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mortis69 ( 15. května 2013 16:05 )

Promiň,ale přát někomu smrt se mi příčí.V USA byla sebevražda poldou dost rozšířená.Jen ti zoufalci netušili,jakej střelec to bude a to je teprve loterie.

mortis69 ( 15. května 2013 15:56 )

A proč ne? Mít kulomet,vzal by i Tebe

mortis69 ( 15. května 2013 15:54 )

Jseš dobrý máčo Ty půjčky přejdou na ní,hodí si to a dětska skončej v děcáku Nesleduješ,jak to chodí?I blbá půjčka partnera(legálního)se bere,jako společné vlastnictví.

lucianoxyz ( 15. května 2013 09:26 )

Možná to gauner nebyl, ale jestli byl odhodlanej umřít a dělal všechno proto, aby to tak dopadlo, tak co měl ten zasahující strážník nebo policajt dělat? Nemůže vědět, jak moc je ten útočník odhodlanej! A chránil běžného občana před agresorem. Ty ko*oti tady co obhajují každýho parchanta a v další diskuzi by pověsili kdejakýho "piráta silnic" jsou mi k smíchu!!!!

henes ( 15. května 2013 08:33 )

Souhlas,žádný sr... z gaunerama.

Zobrazit celou diskusi