Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Praze hrozil další výbuch plynu! Kvůli zloději, který ukradl uzávěr plynovodu

Po výbuchu v Divadelní ulici (na snímcích) hrozilo Praze další nebezpečí
Po výbuchu v Divadelní ulici (na snímcích) hrozilo Praze další nebezpečí  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. května 2013
23:24

Lidská hloupost nezná mezí! Neznámý zloděj kovů riskoval kvůli pár korunám ze sběrny lidské životy. Nedaleko Hlavního nádraží v Praze totiž ukradl z plynovodu uzávěr. Unikajícího plynu si však všimli městští strážníci a ihned zavolali hasiče, kteří museli postupovat opravdu obezřetně... Hrozila totiž další exploze!

Není to tak dávno, co centrem Prahy otřásla exploze plynu. I dnes však měli hasiči v metropoli napilno. Poblíž pražského hlavního nádraží totiž dnes několik desítek minut unikal znovu plyn, z potrubí totiž někdo odmontoval kohout!

Pražská plynárenská únik zastavila, s nynější kontrolou plynového potrubí po výbuchu v Divadelní ulici nesouvisí, řekl ČTK mluvčí plynáren Miroslav Vránek. Únik omezil dopravu na magistrále, plyn rozháněli hasiči. Po pachateli pátrají policisté, je podezřelý z obecného ohrožení, dodal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Únik plynu odhalila policejní hlídka při pochůzce u Smíchovského tunelu. "Okamžitě zalarmovali hasiče a pracovníky plynáren," uvedl Hulan. "V jakési opuštěné budově v rámci areálu hlavního nádraží někdo na plynovém potrubí odmontoval kohout a únik se pokusil utěsnit dekou," popsal mluvčí plynáren Vránek.

Zasáhnout se podařilo včas, naměřená koncentrace plynu nebyla naštěstí tak vysoká, aby omezila železniční dopravu, či ohrozila cestující. "Jde o menší, dříve pro služební účely využívaný objekt zcela mimo odbavovací halu a nástupiště," dodal mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský s tím, že významnější škoda na majetku drah nevznikla. Jenže k výbuchu, který otřásl čtyřpatrovým domem v Divadelní ulici i jeho okolím zas tak daleko nezbývalo...

Video  Záběry ukazují momenty při a těsně po explozi plynu v Divadelní ulici  - Policie ČR
Video se připravuje ...

mathony ( 14. května 2013 09:31 )

kdy už se konečně došlápne na ty zběrny až se stane nějaká příhoda některému posranci a ukradnou mu n ěco co ho bude hodně bolet a pak se bude něco dít nebo až zkončí české celé na šrotišti

miriam ( 14. května 2013 09:03 )

Jenomže to se nestane, protože všichni víme, kdo tyhle předměty většinou krade a pokud jim to nějaký soudce bude chtít pořádně osolit, bude okamžitě nařčen z rasismu Jediná šance je, že se postupně zloději vylikvidují sami, viz http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/v-usti-nad-labem-se-propadl-strop-jedna-zena-zemrela-a-dva-lid e-jsou-zraneni.html, a další takto skončili při rozebírání tovární haly u Kladna.

mano01 ( 14. května 2013 08:56 )

Souhlasím. Když už někoho chytnou tak na něj akorát udělají "ty,ty", maximálně mu dají pár měsíců podmínku za obyčejnou krádež. Kdyby se konečně našel státní zástupce a soudce, kteří by měli odvahu to soudit jako obecné ohrožení, které to ve skutečnosti je, pak by konečně začaly padat pořádné pálky.

lpitriska ( 14. května 2013 07:14 )

Plynárny pořádně zabezpečit

majka60 ( 14. května 2013 05:32 )

Zobrazit celou diskusi