Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátní pohled do zázemí vily premiéra Berlusconiho: Tady se odehrávalo»bunga-bunga«

Autor: ČTK, evak - 
14. května 2013
06:48

Italský expremiér Silvio Berlusconi (76) se včera dočkal dalšího přelíčení ohledně případu »Ruby-Gate«, jehož podstatou je zneužití tehdy ještě nezletilé Ruby na tzv. »bunga bunga« párty. V neděli se ještě stihl obhájit v dokumentu na stanici Canale 5, kterou sám vlastní.

V dokumentu Dvacetiletá bitva: Ruby, poslední dějství mluvil nejen expremiér obžalovaný z pohlavního styku s nezletilou, ale i marocká tanečnice Karima El Mahrúg alias Ruby, jíž podle obžaloby Berlusconi platil za sex. Oba všechna obvinění svorně popřeli. „Sex s ním jsem nikdy neměla,“ prohlásila ona pod přísahou. Film má veřejnost přesvědčit, že kauza Rubygate je vykonstruovaná.

Doupě hříchu

Snímek ale divákům ukazuje mj. i interiéry Berlusconiho vily v Arcore, kde se podle obžaloby odehrávaly bujaré sexuální orgie, pro něž se v Itálii vžilo označení »bunga-bunga«. Údajně se jich účastnily hlavně placené společnice. „Za sex jsem nikdy neplatil, takový chudák zase nejsem,“ tvrdí Berlusconi. Berlusconi tvrdí, že Ruby finančně vypomáhal, avšak proto, co jej dojal její životní příběh, který mu vypověděla na večeři v Arcore...

Hrozí mu 15 let

V případě Rubygate jde kromě placeného sexu s nezletilou, který je v Itálii trestný, i o zneužití pravomoci. Soudní projednávání se blíží k závěru a už brzy by mohl zaznít verdikt. Berlusconimu hrozí až 15 let vězení.

Soudy ze všech stran

Berlusconimu hrozí vězení i za jiné delikty: minulý týden mu odvolací soud potvrdil 4 roky za daňové úniky, v únoru zase vyfasoval rok za vyzrazení úředního tajemství. Rozsudky zatím nejsou pravomocné.

Zobrazit celou diskusi