Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neúspěšný kandidát Jan Fischer našel novou práci! Víme jakou

Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer má novou práci...
Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer má novou práci...  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, ČTK - 
9. května 2013
16:04

S kariérou na Hradě to nevyšlo. Alespoň prozatím. Neúspěšný kandidát na českého prezidenta Jan Fischer (62) si tak musel hledat nový job. Kdo ho přijal a na čem bude pracovat?

Expremiér Jan Fischer (62) nastupuje do společnosti CE Group. Vystudovaný statistik z Matematického ústavu ČSAV se tak chystá do světa energetiky. Společnost o tom informovala dnes ve své tiskové zprávě.

"Možnost pracovat v energetice mě oslovila ze všech zvažovaných nabídek nejvíc. CE Group je mladá, dynamická společnost a svými zkušenostmi chci přispět k jejímu dalšímu rozvoji," uvedl ČTK Fischer.

Na starost by měl mít především strategické řízení projektů energetického komplexu Rožná. Jde o superrychlý zásobník zemního plynu v oblasti stejnojmenného uranového dolu na Vysočině. Fischer by se pak měl podílet i na plánování spuštění vysokotlakého plynovodu Mozart, který propojí českou a rakouskou plynárenskou soustavu.

MF Dnes přitom počátkem dubna napsala, že Fischer od předsedy představenstva CE Group Ladislava Drába dostal 2,9 milionu korun na úhradu dluhu za prezidentskou kampaň. 

"Podporoval jsem Jana Fischera v prezidentské volbě a jsem rád, že se teď stává mým kolegou. Vážím si jeho schopností i zásadových postojů a přeji mu mnoho úspěchů v nové práci," uvedl Dráb.

Fischer byl přitom od září 2010 do roku 2012 viceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj. Kvůli kandidatuře se však teplého místečka vzdal. Teď však dostal nové křeslo!

veselabublinka ( 9. května 2013 21:20 )

Želé nebo brouk Pytlík?

namoroman ( 9. května 2013 18:52 )

Jó energetika je byznis Kde se točí prachy,tam je poctivec Fischer...

namoroman ( 9. května 2013 18:49 )

Fischer?....On?....A pracovat?

namoroman ( 9. května 2013 18:02 )

Fischer vždy a všude po větru nebo za větrem Tiše klidně našlapuje a jde za svým cílem jako roztomilá hyenička On má času dost a koryto má vždy plné!!! Myslí si někdo,že má dluhy?Já ne!Nějak nevím,ale jemu nevěřím ani půl slova.Sakriš proč u něj cítím,že je všechno jinak než se mi snaží namluvit...Proč ten pocit vnímám jako jistotu

franckajagrova ( 9. května 2013 16:49 )

Ten jeho výraz,když se dozvěděl,že je až třetí a nepostupuje do 2.kola,byl nezapomenutelnej !

Zobrazit celou diskusi