Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Porodník ji připravil o dítě, teď je opět šťastná: Má dceru Nelinku!

Autor: Helena Lacinová - 
12. května 2013
14:02

Štěstím září Nikola Moscatová (31) z Dublinu v Irsku. Před pár dny v tamní nemocnici přivedla na svět svoji druhorozenou dceru Nelinku. První Natálka zemřela vinou lékaře v roce 2006. Za to byl podmínečně odsouzen.

Soud s lékaři se však vlekl až do letošního jara. „Žalovat lékaře bylo jediné, co jsem pro Natálku mohla udělat. A čekala jsem zadostiučinění. To přišlo jen na půl,“ řekla po dubnovém rozsudku Nikola M. s tím, že ji neustále odvolávání doktorů ničilo.

A proto mladá žena odjela na bolestivou zkušenost a stále neuzavřenou ránu zapomenout do ciziny. Tam před dvěma lety poznala svoji novou lásku, Zdeňka (33). A založila s ním rodinu. „Nelinku bych nejradši nedala z ruky. Pláče minimálně a pořád se usmívá. Jsem nesmírně šťastná,“ popsala včera své pocity matka Nikola M.

„Jsme z malé unešení. S dcerou jsem mluvila přes Skype a vidím, jak ji zase září oči. Tatínka Nelinky měla u porodu. Je na ni vidět, že je šťastná,“ popsala dojatá Věra Moscatová (53), matka Nikoly a babička Nelinky.

A poznamenala, že ani tak na svoji prvorozenou dceru Natálku Nikola nezapomíná. „Mluvily jsme spolu o tom zrovna včera, že na Natálku nikdy nezapomene, ale teď se chce věnovat a žít pro Nelinku,“ dodala Nikolina matka s tím, že dceru podpoří a brzy se na ni na vnučku pojedou podívat.

Lékaři na průtazích vydělali

K porodu s tragickým koncem došlo v roce 2006. Primář Bohumil Bradáč dostal osmnáct měsíců vězení, porodník Josef Pullkert patnáct, oba s dvouletou podmínkou. Krajský soud v Ústí nad Labem však případ kvůli chybě mostecké soudkyně vrátil k novému projednávání. Druhý mostecký verdikt doktorům už snížil tresty o pár měsíců a podmínku na polovinu. Krajský soud v Ústí nad Labem v dubnu 2013 v odvolacím zřízení Bradáče zprostil úplně a vinu nechal jen na porodníkovi.

janyna ( 12. května 2013 17:37 )

Nepamatuji si, že by někdy lékař byl odsouzen "na tvrdo". Vždycky se z toho nějak vylížou. Hnus.

Zobrazit celou diskusi