Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kmotra Janouška obžalovali z pokusu o vraždu: Hrozí mu 18 let

6. května 2013
14:41

Kmotr Roman Janoušek je obžalovaný z pokusu o vraždu a z ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení muži hrozí až 18 let vězení.

"Pokusu zločinu vraždy se měl dopustit v nepřímém úmyslu, po spáchání dopravní nehody, v reakci na snahu řidičky poškozeného vozidla tuto nehodu řešit," uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Obžalobou, kterou státní zástupkyně podala dnes, se bude zabývat Městský soud v Praze.

Janoušek loni v březnu při jízdě v Praze 4 narazil do vozu před sebou. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho zastavit a nehodu řešit, Janoušek ji ale autem srazil a ujel. Policie ho dostihla a při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu. Sraženou ženu později odškodnil

Žalobci Janouška původně stíhali pro úmyslné těžké ublížení na zdraví, letos v lednu však jeho čin překvalifikovali. Podle Zenklové má spis 1300 stran, jeho součástí je také 41 kusů CD a DVD.

Lucio1 ( 6. května 2013 18:49 )

Nějak moc nechápu, proč má spis 1300 stran? Pokud se ale oba dohodli na odškodnění, tak nevím proč na něho pořádat hon jak na čarodějnice..

yesman333 ( 6. května 2013 18:15 )

Proč má spis 1300 stran, jeho součástí je také 41 kusů CD a DVD. Jen hromada papírování a nakonec odsoudí tu rákosnici. Proč má Volvo? Je to mafiánka a do basy s ní a Janoušek? Tomu dát trest, že nesní večer do kina. To je v našem blbákově klidně možné. Jinde by už seděl, přišel o řidičák a on se jen chechtá a hlásí teplotu vody ve středozemním moři. Ta naše justice stojí za hovno a policajti taky....

hofihofi ( 6. května 2013 17:48 )

Ale prd krapici, proc si myslite , ze mel "udajne" krevni srazeninu na mozku a v době incidentu mohl byt udajne nepricetny, a nikdo s tim nic nesvede, ono se to neda uplne vyloucit, naivkove.

avina ( 6. května 2013 17:40 )

Cílené-pokus o vraždu se neprokáže,tak ho pustí.Kdyby ho obv. z ublížení na zdraví,bude odsouzen.

hejhej ( 6. května 2013 17:21 )

To alkoholické hovado měl být dávno bez řidičáku a bručet v kriminále.Měl by...,ale je to politický mafián a má peníze.S tím trestem až 18 let jsou směšní. To by nesměl být Janoušek

Zobrazit celou diskusi