Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitel NejPsa 2013: Rony do soutěže přihlásila naše dcera

Rony se stala NejPsem pro rok 2013!
Rony se stala NejPsem pro rok 2013!  (Autor: archiv Rudolfa Pavlíka)
Autor: red - 
6. května 2013
05:30

O fence Rony, která se stala vítězkou letošního ročníku soutěže NejPes, jsme si povídali s jejím majitelem, panem Pavlíkem.

Můžete nám, prosím, Rony nějak blíže popsat?

Rony je pětiletá fenka německého ovčáka. Jsme vlastně tak trochu kolegové - pomáhá mi v zaměstnání při hlídání rozsáhlého areálu. V každém případě je chytrá a dobře vycvičená, zvládne uhlídat celý areál a často má člověk dojem, že se spíše než pudy řídí skutečným rozumem.

Má nějaké záliby nebo oblíbenou hru?

No samozřejmě - asi jako každý pes. Ráda si hraje s balónkem nebo klackem, miluje pohyb. Neřekl bych, že je obzvlášť velkou milovnicí vodních radovánek, o to více ji ale těší lidská společnost. Má také velmi ráda děti, s nimi si rozumí opravdu skvěle.

A co Rony nejvíce chutná?

V žádněm případě není vybíravá, sní vždy to, co dostane. Pokaždé si ale pochutná na vařeném masu, vajíčkách nebo rohlíku. Specialitou na jejím jídelníčku jsou asi hlavně olomoucké tvarůžky. Stravu jí doplňujeme běžnými vitamíny, občas ji odměníme nějaký pamlskem.

Zažili jste společně nějakou zajímavou historku?

Jak už jsem říkal, potkáváme se především v práci. Máme na starost správu objektu s přilehlým areálem. Řekl bych, že jsme na sebe zvyklí a skvěle si rozumíme, Rony je opravdu velmi chytrá. Žádný konkrétní zážitek si teď nevybavuji, ale jsme zkrátka sehraní kolegové.

Kdy vás vlastně napadlo přihlásit ji do soutěže?

Účast v soutěži byl nápad mé dcery. Ona nás často navštěvuje a s Rony se velmi dobře znají. Proto, když se o soutěži dozvěděla, neváhala ani chvíli a  milou Rony přihlásila. A pak už šlo všechno tak nějak samo. Pomohla spousta kamarádů a známých, dcera určitě udělala pro propagaci maximum (smích). V každém případě máme velkou radost.

Děkujeme za vaše odpovědi a gratulujeme ke skvělému úspěchu!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi