Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po Zdeňkovi (36), Vendulce (6) a Markovi (29): Morava nebezpečně stoupá, hledání komplikuje déšť

Autor: psch, ČTK - 
3. května 2013
10:34

Veškeré naděje se už nejspíš pomalu rozplynuly. Po trojici vodáků zbyl jen převrácený člun. Tatínek Zdeněk (36) s dcerkou Vendulkou (6) a kamarádem Markem jsou už třetí den nezvěstní, potápěči nenašli jedinou stopu, která by je k nim dovedla.

Celou už takhle složitou situaci komplikuje navíc zvýšená hladina řeky Moravy o půl metru kvůli vydatným nočním dešťům. Povodí Moravy chce hladinu ještě víc snížit, to se jim ale nejspíš nepovede. Policisté a hasiči nasazují opět tři čluny.

Do pátrání v člunech se dnes zapojí 20 hasičů a policistů. Břehy pročesali důkladně v uplynulých dvou dnech. Pátrání s termokamerou, umístěnou v policejním vrtulníku, nepřineslo ve čtvrtek žádný výsledek.

Měl to být hezký výlet

Trojice využila slunečný první květnový den k výletu. Měla v plánu sjet řeku Moravu ze Strážnice do zhruba deset kilometrů vzdáleného Rohatce, a to na vypůjčené loďce. Tok je v tomto úseku zcela klidný, tedy bez nebezpečných splavů.

Když do smluveného cíle trojice nedoplula, jejich příbuzní se v 19:30 obrátili na policii, která vyhlásila pátrání. Policie již kontaktovala všechny známé pohřešovaných, navštívila hotely, restaurace a nemocnice na Hodonínsku, ale ani tam je nenašla. Na jejich mobilní telefony se nelze dovolat.

vivienne ( 3. května 2013 14:36 )

Napadlo mě to také. Možná jim to doma neklapalo atáta nechtěl přijít o dceru...Třeba jsou už za hranicemi. Bylo by to smutné, ale převržení loďky je ještě horší varianta. Smutné a dovedu si představit maminku holčičky a zbytek rodiny.

japos22 ( 3. května 2013 13:17 )

Tohle bude nakonec asi smutný příběh

valena ( 3. května 2013 12:21 )

nešťastná událost, naděje umírá poslední.

valena ( 3. května 2013 12:20 )

taky kéž by, ale vidím to černě.

valena ( 3. května 2013 12:20 )

kéž by.

Zobrazit celou diskusi