Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemanovi poradí Benešová: Na Hradě dostane komůrku, ale žádný honorář!

Miloš Zeman má další posilu do týmu poradců: Marii Benešovou z ČSSD
Miloš Zeman má další posilu do týmu poradců: Marii Benešovou z ČSSD  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
2. května 2013
21:08

Sešli se spolu v ČSSD, Marie Benešová pak Miloše Zemana podpořila i při prezidentské volbě. Nyní se Benešová vydává za prezidentem na Hrad, aby Zemanovi poradila, když to bude potřebovat - měla by se stát dalším členem jeho poradního týmu. Ovšem bez nároku na honorář.

Bývalá místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová bude prezidentovou poradkyní pro oblast justice a spravedlnosti. Dlouholetá Zemanova podporovatelka se chce zabývat například spornými zákony, případnými milostmi nebo nominacemi ústavních soudců.

"Pan prezident mi nabídl, abych se stala součástí jeho poradního sboru zodpovědnou za oblast justice a spravedlnosti. Jeho nabídku jsem neodmítla," potvrdila dnes Benešová ČTK.

Radit Zemanovi bude dokonce zdarma! Na Hradě bude mít podle svých slov "komůrku", kam si dá své věci a která jí bude sloužit jako příležitostná kancelář pro tuto externí činnost.

Vedle ní se hodná nadále věnovat i své dosavadní advokátní praxi. Zároveň si uvědomuje, že její otevřená podpora Zemanovi v momentě, kdy její vlastní strana postavila do prezidentské volby vlastního kandidáta Jiřího Dienstbiera ml., ji mohla stát hlasy na březnovém stranickém sjezdu, kde nedokázala obhájit křeslo místopředsedkyně.

"Mně to přišlo vysloveně trapný, abych říkala navenek, že budu volit Dienstbiera, a volila jsem Zemana," uvedla Benešová s tím, že se za současného prezidenta nikdy nestyděla.

Se Zemanem pak dnes Benešová diskutovala například o ústavních soudcích, což je jedna z oblastí, na níž by chtěla spolupracovat. Prezident podle ní vyjádřil spokojenost, že první čtveřice jeho kandidátů na ústavní soudce v Senátu prošla. Do úřadu je jmenuje již zítra.

andy83 ( 3. května 2013 10:20 )

Tam není napsáno -zadarmo-, ale bez honoráře. Takže jednou za čas nějaká ta odměna za dobré rady bude.

wandzi ( 3. května 2013 09:41 )

Bojovnice proti korupci, jejíž hlavní aktivitou je bojovat proti těm, kteří na korupci upozorní.....Dobře si Zeman vybral - vrána k vráně sedá.

itartas ( 3. května 2013 09:30 )

Benešové si nesmírně vážím, je to baba na pravém místě a nebojí se nikoho a ničeho. A Zeman opět potvrdil, že se obklopuje těmi správnými lidmi a kéž by Benešová vymetla ten bordel v justici, tu hrůzu a děs co se tam uhnízdily.

itartas ( 3. května 2013 09:27 )

Co takového dělá pro Klausovu rodinu prosím tě, že chce Livii na slovenskou ambasádu? A co bys tak rád ještě o amnestii slyšel, jestli někomu kdy byli lidi fuk, tak to byli Havlovi nikoliv Zemanovi.Máš v tom zmatek.

hu11 ( 3. května 2013 08:33 )

Benešová mu bude radit zadarmo ???? No to je nádherný vtip

Zobrazit celou diskusi