Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zoufalá Daniela pátrá po synovi od prosince: Věřím, že Lukáš žije, říká

Autor: Jana Ulrichová, mokk - 
2. května 2013
07:07

Záhadně zmizel loni v prosinci v Lounech slovenský inženýr Lukáš Vatraľ (29) ze Stropkova u Košic. Našly se jen jeho mobil a bunda. Jeho zoufalá maminka Daniela (52) je přesvědčena, že policie případ podcenila. Opakovaně přijíždí do Loun a pátrá na vlastní pěst.

Se synem jsou si blízcí, denně si volali. „Nechtělo se mu sem. To já ho přesvědčila, že potřebuje praxi, tak ať to zkusí. Teď toho lituji,“ popisuje Daniela.

Stopa? Noční klub

Lukáš pracoval v počeradské elektrárně od srpna. Večer před svým zmizením, ve středu 12. prosince, šel s kolegy na oslavu. Z té se s kamarády přesunul do nočního klubu. Tam ho zachytily kamery, ale pak už ho nikdo neviděl.

„Když se druhý den neozval, říkala jsem si, že je po oslavě, tak jsem to nechala být. Neozval se ani večer, a to už mi bylo divné. V pátek jsem ho začala shánět, volala jsem, psala SMS a i mail, na nic nereagoval. V sobotu se ozval jeho kolega z Česka, že je nezvěstný,“ říká jeho máma. Ta od té doby žije jako ve snu. „Je to noční můra. Pro mě je stále noc a já jen čekám, kdy se probudím,“ líčí.

Našel se mobil a bunda

Policisté podle ní s pátráním po synovi otáleli. „Stále tvrdili, že je někde u holky, že se ozve. Celý víkend se nic nedělo. Byla jsem zoufalá, a proto jsem se sem s dcerou rozjela,“ stěžuje si. Od té doby jezdí do Česka neustále. Blesk s ní hovořil, když byla v Lounech už popatnácté. Sama našla synův mobil odložený na parapetu v nočním klubu. Policisté jí pak ukázali bundu, kterou objevili u řeky. Pátrání zatím nikam nevede. Po Lukášovi se slehla zem. Neviděli jste ho? Jeho matka je přesvědčená, že žije a potřebuje pomoc...

Kdo je Lukáš Vatral’

Mladý inženýr je zaměstnanec Slovenských energetických závodů Tlmače. V Česku bydlel s kolegy v Lenešicích, těsně před zmizením se ale přestěhoval do pronajatého bytu v Lounech. Je velmi pečlivý, až precizní. V době, kdy zmizel, neměl přítelkyni. S dívkou, kterou měl doma ve Stropkově, se už dříve rozešel, ona pak odjela do Anglie.

utka ( 13. května 2013 07:35 )

REAGUJEM KU KRISTI.INA A JEJ HLUPY NAZOR ZE LUKAS UTIEKOL KVOLI JEHO MATKE!!!!!LUKASOVA MAMA JE MOJA SESTRA!!!!A JE NAJLEPSIA MAMA NA SVETE.KED TY BUDES MAT DETI A TVOJ SYN ZMIZNE DUFAM ZE LUDIA TA BUDU OBVINOVAT.TY MUSIS BYT STRASNY CLOVEK.YOU FUCKING MORON!!!!

zihac ( 2. května 2013 10:31 )

to se dá pochopit u nějakého "cizího" státu a ne u článku týkajícího se Slovenska. navíc nejbližší známý bod je snad Prešov ne, 3. největší město SR, nehledě na to, že Stropkov je v Prešovském kraji a ne v Košickém

w.mojko ( 2. května 2013 10:22 )

je to necelých 100 km, ale je normálne, že ľudia neznalí zemepis uvedú nejbližší známy bod... (napokon, aj Košice aj Stropkov sú len niečo nad 20 km vzdialené od hraníc. Nevadí, že Košice od Maďarska a Stropkov od Poľska). To je ako keď si vo svete "zemepisci" zamieňajú Čechov s Čečencami

zihac ( 2. května 2013 10:02 )

Stropkov u Košic??? redakce si dělá srandu ne? to je jak napsat Přerov u Brna nebo Tábor u Prahy

jezibababa ( 2. května 2013 09:50 )

jojojo, přesně to myslím

Zobrazit celou diskusi