Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec podpálil plasty! Jeho a ženu pak vyvedli z hořící chatky v Brně strážníci

Autor: Ondřej Požár - 
27. dubna 2013
08:18

Ty odpadky jsem zapálil já, blekotal na zasahující strážníky namol zpitý chlap (60) a odmítal se silně opilou ženou (45) opustit hořící chatku ve Vinohradské ulici v Brně. Život jim zachránila hlídka, která je z chatky vyvedla.

Šedesátník podpálil v zahrádkářské oblasti u dálnice D1 hlavně plastový odpad. Černý dým byl nad městem vidět už zdaleka.

„Hasiči zasahovali proti ohni v dýchacích přístrojích. A protože hořelo blízko dráhy, velitel zásahu nechal zpomalit projíždějící vlaky,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Specialisté z hasičské laboratoře z Tišnova však naštěstí nezjistili v hustém černém kouři žádná jedovatá svinstva.

„Z hromady plastů, pneumatik a molitanových autodílů nicméně šlehaly až desetimetrové plameny,“ doplnil mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

V chatce našli strážnící i několik plynových bomb na vaření. Opilého původce požáru a jeho družku předali po vyvedení z hořícího objektu policistům.

anka ( 27. dubna 2013 13:46 )

treba to byla jejich chatka, treba tam bydleli trvale....

naidka ( 27. dubna 2013 09:53 )

mít chatu poblíž města je o strach právě kvůli bezďákům, už po zimě pookřáli . My máme chatu na venkově a letos nám "sběrač kovů" vytáhl ze sklepního okýnka ani 3m kabelu (muselo mu to dát šílenou práci ), ale naštěstí tam jinak nikdo "hospodařit" nechodí.

znalec ( 27. dubna 2013 09:36 )

a komupak ta chatka patřila, a copak tam dělali opílí houmelesové, jo takto končí v poslední době dost chatek v zahradních osadách.Houmelesové vykradou co jde a zbytek zapálí, aby z popela získali i ty nejmenší kovové součásti stavby.Minulý týden nám urvali aspoň kohoutky z osadního vodovodu, ještě že nebyla puštěná voda,to bysme se vodárnám nedoplatili za zbytečně vyteklou vodu....

Zobrazit celou diskusi